Wat weet jij over de huwelijksvoltrekking van ons Koningspaar en de periode daarvoor? Wie ontwierp de jurk? En waar vond het aanzoek plaats? Beantwoord de 10 vragen. De antwoorden vind je hier natuurlijk ook!

1. WAAR HEBBEN WILLEM ALEXANDER EN MÁXIMA ELKAAR LEREN KENNEN?

A. Op een feest van een wederzijdse vriendin in Madrid

B. Op een vrijgezellenfeest van een vriend van Willem-Alexander in Barcelona

C. Tijdens La Feria de de April, een Spaanse feestweek in Sevilla

2. WAAR WOONDE MÁXIMA TOEN ZIJ EEN WILLEM ALEXANDER ELKAAR LEERDE KENNEN?

A. Buenos Aires

B. New York

C. Brussel

3. DE EERSTE FOTO’S VAN HET STEL WERDEN GEMAAKT DOOR EDWIN SMULDERS. WAT WAREN ZE TOEN AAN HET DOEN?

A. Rollerbladen 

B. Ze gingen net weg bij een restaurant 

C. Ze maakten een koetsritje in het park

4. WAAR HEEFT WILLEM ALEXANDER MÁXIMA TEN HUWELIJK GEVRAAGD?

A. Op de hofvijver  (die toen dichtgevroren was)

B. Tijdens een schaatstocht in Friesland

C. Op skivakantie in Lech

5. WILLEM ALEXANDER BLUNDERDE BIJ DE TIJDENS EEN PERSONTMOETING MET EEN VERWIJZING NAAR EEN INGEZONDEN BRIEF VAN DE ARGENTIJNSE DICTATOR VIDELA. PREMIER KOK BELDE HEM ER ZELFS ZIJN BED VOOR UIT. WAT WAS MÁXIMA’S REACTIE?

A. Hij is gèk!

B. Je was een beetje dom

C. Iets in het Spaans, de inhoud laat zich raden…

6. DOOR WIE WERD DE TROUWJURK VAN MÁXIMA ONTWORPEN?

A. Valentino

B. Jan Taminiau

C. Edouard Vermeulen

7. WIE WAREN MÁXIMA’S GETUIGEN TIJDENS HET BURGERLIJK HUWELIJK?

A. Haar peettante, haar moeder en Koningin Beatrix

B. Er waren helemaal geen getuigen

C. Koningin Beatrix en Máxima’s broer en peettante

8. TIJDENS DE KERKELIJKE CEREMONIE IN DE NIEUWE KERK SPEELDE CAREL KRAAYENHOF OP ZIJN BANDONEON. MÁXIMA WAS TOT TRANEN GEROERD. HOE HEETTE HET STUK DAT HIJ SPEELDE?

A. Ave Maria

B. Adios Nonino

C. Het Wilhelmus

9. WIE VOLTROK HET BURGERLIJK HUWELIJK IN DE BEURS VAN BERLAGE?

A. Wim Kok

B. Ed Patijn

C. Job Cohen

10. EN WAAR GING DE HUWELIJKSREIS NAARTOE?

A. Door alle Nederlandse provincies

B. Mozambique

C. Nieuw Zeeland

BONUSVRAAG: INMIDDELS HEEFT HET KONINGSPAAR 3 DOCHTERS. WAAR STAAN ZIJ OP DEZE FOTO?

A. Tweede van rechts, tweede van links en derde van links.

B. Derde van rechts, derde van links en tweede van rechts

C. Eerste van links, vierde van rechts en tweede van rechts.

Bekijk hier de antwoorden

Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in