En hier zijn de antwoorden van de quiz. Wist jij ze allemaal?

1. Waar hebben Willem Alexander en Máxima elkaar leren kennen?

A. Op een feest van een wederzijdse vriendin in Madrid

B. Op een vrijgezellenfeest van een vriend van Willem-Alexander in Barcelona

C. Tijdens La Feria de de April, een Spaanse feestweek in Sevilla

Zij zijn daar allebei op een feest van de hertogin van Alva. Máxima staat bij de deur om iedereen bij binnenkomst te fotograferen. Onze kroonprins is 'not amused' van de plotselinge camera in zijn gezicht. Later dat weekend raken ze alsnog in gesprek. De rest is geschiedenis.

2. Waar woonde Máxima toen zij een Willem Alexander elkaar leerde kennen?

A. Buenos Aires

B. New York

C. Brussel

Máxima werkte op dat moment als international sales manager voor Latijns-Amerika bij de Deutsche Bank in New York. Toen hun relatie serieuze vormen aannam, liet ze zich overplaatsen naar Brussel.

3. De eerste foto’s van het stel werden gemaakt door Edwin Smulders. Wat waren ze toen aan het doen?

A. Rollerbladen 

B. Ze gingen net weg bij een restaurant 

C. Ze maakten een koetsritje in het park

Bij het weggaan na een romantisch diner bij Cipriani werden ze dan eindelijk op de gevoelige plaat vastgelegd.

4. Waar heeft Willem Alexander Máxima ten huwelijk gevraagd?

A. Op de hofvijver  (die toen dichtgevroren was)

B. Tijdens een schaatstocht in Friesland

C. Op skivakantie in Lech

Willem-Alexander onthulde in een interview met Paul Witteman en Maartje van Weegen hoe hij Máxima op de bevroren Hofvijver in Den Haag ten huwelijk heeft gevraagd. Máxima vult aan dat ze, ondanks de kou,  meteen 'ja' roept.

5. Willem Alexander blunderde bij de tijdens een persontmoeting met een verwijzing naar een ingezonden brief van de Argentijnse dictator Videla. Premier Kok belde hem er zelfs zijn bed voor uit. Wat was Máxima’s reactie?

A. Hij is gèk!

B. Je was een beetje dom

C. Iets in het Spaans, de inhoud laat zich raden…

Inmiddels een gevleugelde uitspraak als iemand iets onbenulligs doet.

6. Door wie werd de trouwjurk van Máxima ontworpen?

A. Valentino

B. Jan Taminiau

C. Edouard Vermeulen

Valentino Courture in Parijs maakte Máxima's prachtige jurk met een benetier hals en driekwart mouwen gemaakt van mikadozijde. De sleep en sluier waren 5 meter lang. Prijskaartje? Ongeveer 100.000 euro.

7. Wie waren Máxima’s getuigen tijdens het burgerlijk huwelijk?

A. Haar peettante, haar moeder en Koningin Beatrix

B. Er waren helemaal geen getuigen

C. Koningin Beatrix en Máxima’s broer en peettante

Máxima vraagt Koningin Beatrix als getuige "Uit waardering voor de wijze waarop zij Máxima vanaf het begin van haar relatie met prins Willem-Alexander en tijdens haar kennismaking met Nederland tot steun is geweest". De tweede getuige is Máxima's peettante, een zus van haar moeder, Marcela Cerruti. Máxima's broer Martín is de derde getuige. Voor Willem Alexander is Prins Constantijn de getuige en twee vrienden.

8. Tijdens de kerkelijke ceremonie in de Nieuwe Kerk speelde Carel Kraayenhof op zijn bandoneon. Máxima was tot tranen geroerd. Hoe heette het stuk dat hij speelde?

A. Ave Maria

B. Adios Nonino

C. Het Wilhelmus

9. Wie voltrok het burgerlijk huwelijk in de Beurs van Berlage?

A. Wim Kok

B. Ed Patijn

C. Job Cohen

Burgemeester van Amsterdam Job Cohen voltrekt de burgerlijke huwelijksplechtigheid.

10. En waar ging de huwelijksreis naartoe?

A. Door alle Nederlandse provincies

B. Mozambique

C. Nieuw Zeeland

De huwelijksreis hebben ze doorgebracht in Nieuw-Zeeland. Ze verbleven in het prestigieuze onderkomen Huka Lodge in Taupo op het Noord-eiland.

Bonusvraag: Inmiddels heeft het Koningspaar 3 dochters. Waar staan zij op deze foto?

A. Tweede van rechts, tweede van links en derde van links.

B. Derde van rechts, derde van links en tweede van rechts

C. Eerste van links, vierde van rechts en tweede van rechts.

Kroonprinses Catharina-Amalia, staat als tweede van rechts op de foto. Prinses Alexia is de derde van links en jongste dochter, prinses Ariane, hangt de clown uit als derde van rechts. 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP