Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dag 2: Staatsbezoek koningspaar in Luxemburg

Deze drie dagen krijgen Máxima en Willem-Alexander alles te zien van Luxemburg. Op deze donderdag was er een vol programma waar máxima weer opzien baarde met een bijzondere diadeem én een outfit van één van haar favoriete ontwerpers Natan. De tweede dag van het staatsbezoek start met een bezoek a...

Dag 2: Staatsbezoek koningspaar in Luxemburg

Deze drie dagen krijgen Máxima en Willem-Alexander alles te zien van Luxemburg. Op deze donderdag was er een vol programma waar máxima weer opzien baarde met een bijzondere diadeem én een outfit van één van haar favoriete ontwerpers Natan.

De tweede dag van het staatsbezoek start met een bezoek aan Belval waar in 1911 hoogovens zijn gebouwd. De staalindustrie was lange tijd een belangrijke pijler van de Luxemburgse economie.

Het Koninklijk Paar kreeg op de campus uitleg over de historische industriële gebouwen. De 'Cité des Sciences' is één van de bouwprojecten op het terrein.

Vervolgens vindt in het universiteitsgebouw ‘Maison du Savoir’ een bijeenkomst plaats over de Luxemburgse overheidsinitiatieven op het gebied van ruimtemijnbouw waar Luxemburg een voorloper in is. j.

Na het bezoek aan Belval gingen de Koning en Koningin naar Kasteel Vianden. Máxima's broekpak van Natan is uitstekend gekozen voor de weersomstandigheden.

Zij openen daar een speciaal samengestelde tentoonstelling met objecten uit de Nederlandse Koninklijke Verzamelingen en het Groothertogelijk Hof Luxemburg die sleutelmomenten markeren in de gezamenlijke geschiedenis. In de tentoonstelling is onder meer de Delingsakte uit 1255 te zien.

In Kasteel Vianden vindt vervolgens de regeringslunch plaats die wordt aangeboden door de minister-president van Luxemburg.