Ons koningspaar is gearriveerd in China, waar ze op doorreis naar de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea de banden even stevig aanhalen met president Xi en premier Li.

Willem-Alexander en Máxima kwamen vannacht (onze tijd) aan op de luchthaven van Peking, en werden daar gelijk onthaald door twee Chinese kindjes met bloemen. Máxima, zoals altijd een prachtige casual versie van zichzelf als ze uit een vliegtuig komt, leek vol goede moed aan haar dagen in China te beginnen.
Gelijk aan de bak
De eerste meetings, met een viceminister van Buitenlandse Zaken zit er inmiddels al op. Ook op het programma voor deze woensdag: een ontmoeting met de premier en president van het land, met wie ze vanavond ook dineren.

Article continues after the ad

Drukke donderdag
De koning vliegt morgen al door naar Pyeongchang, Máxima blijft nog een dagje langer in China voor een gesprek over Green Finance, een ontmoeting met Nederlandse en Chinese ondernemers én een bezoek aan een Nederlands-Chinees architectenbureau. Een drukke agenda dus. Gelukkig kan ze vanaf vrijdag een beetje ontspannen op de tribunes van de Olympisch Spelen.