Ons koningspaar is gearriveerd in China, waar ze op doorreis naar de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea de banden even stevig aanhalen met president Xi en premier Li.

Willem-Alexander en Máxima kwamen vannacht (onze tijd) aan op de luchthaven van Peking, en werden daar gelijk onthaald door twee Chinese kindjes met bloemen. Máxima, zoals altijd een prachtige casual versie van zichzelf als ze uit een vliegtuig komt, leek vol goede moed aan haar dagen in China te beginnen.
Gelijk aan de bak
De eerste meetings, met een viceminister van Buitenlandse Zaken zit er inmiddels al op. Ook op het programma voor deze woensdag: een ontmoeting met de premier en president van het land, met wie ze vanavond ook dineren.

Drukke donderdag
De koning vliegt morgen al door naar Pyeongchang, Máxima blijft nog een dagje langer in China voor een gesprek over Green Finance, een ontmoeting met Nederlandse en Chinese ondernemers én een bezoek aan een Nederlands-Chinees architectenbureau. Een drukke agenda dus. Gelukkig kan ze vanaf vrijdag een beetje ontspannen op de tribunes van de Olympisch Spelen.

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP