Is Buckingham Palace straks vrij te bezoeken?

Hij wil volgens anonieme bronnen vooral niet in Buckingham Palace wonen. Prins Charles zou andere plannen hebben met het paleis, als hij straks aan de macht is.

De prins zou plannen hebben om van het paleis meer een soort ‘hoofdkantoor' te maken, waar personeelskantoren zitten, staatsbanketten en recepties worden gehouden en het publiek naar hartenlust op bezoek mag. Ondertussen wil hij zelf veel liever in zijn huidige woning, Clarence House, blijven wonen.

Charles woont nu in Clarence House.

Geen fan
“Hij is geen fan van ‘the big house’, zoals hij het paleis altijd noemt”, deelt een insider met The Sunday Times. “Hij ziet het zeker niet als zijn toekomstig thuis, of een huis dat past in een moderne wereld. Het onderhoud alleen al.”

Open voor publiek
Hoewel zijn woordvoerders het vooralsnog ontkennen, zou Charles er veel meer voor voelen om Buckingham Palace zo veel mogelijk open te stellen voor publiek. Dat kan nu alleen in de maanden juli, augustus en september, als de koningin in Schotland is voor haar ‘zomervakantie’.

Geen fijn 'woonhuis'
Prins William zou het helemaal eens zijn met het plan van zijn vader. Ook hij ziet een leven in het paleis met 775 kamers (nog) niet zitten. Hij is niet de eerste: koningin William IV (die in 1830 aan de macht kwam) bleef óók elders wonen. Zelfs de queen zelf is niet de grootste fan van Buckingham Palace als woonhuis: zij brengt veel meer tijd door in Windsor Castle en haar buitenverblijven.

Een week, vier heel verschillende outfits. Meghan Markle trok voor haar drukste royal dagen tot nog toe alles uit de kast.

Van receptie tot royal birthday: de week die achter ons ligt was druk voor prins Harry en verloofde Meghan Markle. Die vier keer de kans kreeg om zich van haar beste modekant te laten zien in drie dagen tijd.

Woensdag 18 april
In een midi-jurk van Altuzarra en blazer van Camilla and Marc
Bij het Commonwealth Youth Forum

Donderdag 19 april
In een zwarte jurk van Black Halo
Bij de Women’s Empowerment-receptie

Zaterdag 21 april - overdag
In een groene jurk van Self Portrait
Bij de Invictus Games-receptie

Zaterdag 21 april - 's avonds
In een blauwe capejurk van Stella McCartney
Bij het verjaardagsconcert van koningin Elizabeth

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Volgens de Daily Mail is Kate vroeg in de ochtend opgenomen. Ze kwam met de auto, samen met haar man Prins William, aan bij het St. Mary's Hospital in Londen. Ze maakt zich klaar om te bevallen van het derde kind van het stel in de private Lindo Wing.

De pers en Britse royalty-fans kamperen al dagenlang voor het ziekenhuis waar het nu toch echt te lijkt beginnen.

We houden je op de hoogte!