Is Buckingham Palace straks vrij te bezoeken?

Hij wil volgens anonieme bronnen vooral niet in Buckingham Palace wonen. Prins Charles zou andere plannen hebben met het paleis, als hij straks aan de macht is.

De prins zou plannen hebben om van het paleis meer een soort ‘hoofdkantoor' te maken, waar personeelskantoren zitten, staatsbanketten en recepties worden gehouden en het publiek naar hartenlust op bezoek mag. Ondertussen wil hij zelf veel liever in zijn huidige woning, Clarence House, blijven wonen.

Charles woont nu in Clarence House.

Geen fan
“Hij is geen fan van ‘the big house’, zoals hij het paleis altijd noemt”, deelt een insider met The Sunday Times. “Hij ziet het zeker niet als zijn toekomstig thuis, of een huis dat past in een moderne wereld. Het onderhoud alleen al.”

Open voor publiek
Hoewel zijn woordvoerders het vooralsnog ontkennen, zou Charles er veel meer voor voelen om Buckingham Palace zo veel mogelijk open te stellen voor publiek. Dat kan nu alleen in de maanden juli, augustus en september, als de koningin in Schotland is voor haar ‘zomervakantie’.

Geen fijn 'woonhuis'
Prins William zou het helemaal eens zijn met het plan van zijn vader. Ook hij ziet een leven in het paleis met 775 kamers (nog) niet zitten. Hij is niet de eerste: koningin William IV (die in 1830 aan de macht kwam) bleef óók elders wonen. Zelfs de queen zelf is niet de grootste fan van Buckingham Palace als woonhuis: zij brengt veel meer tijd door in Windsor Castle en haar buitenverblijven.

Wij sluiten de werkdag af, maar die van Máxima begint pas net in New York. Op de planning: allerlei meetings én een hereniging met Ivanka Trump.

Máxima nam vanochtend deel aan een ontbijt waarbij met bedrijven wordt gepraat over de rol die zij kunnen spelen bij het verbeteren van toegang tot financiële diensten. Daarna ging ze om tafel met de CEO's van sommige van deze bedrijven.

Máxima kwam gisteravond aan in New York, en werd toen al gespot bij een VN-evenement.

In de namiddag schuift ze aan bij een bijeenkomst over het ‘Women Entrepreneurs Finance Initiative’ (We-Fi). Dit initiatief richt zich op betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden, waar 70 procent van de vrouwen geen betaalbare lening kan aanvragen om een eigen bedrijf te starten.

Daar treft ze als het goed is ook Ivanka Trump, die ze vorig jaar ook al tegenkwam op de VN-vergadering. De first daughter was toen zo onder de indruk van onze koningin dat ze op Instagram speciaal een foto plaatste.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ze is nog maar net lid van de royal family, maar Meghan Markle is er kennelijk klaar voor om in het diepe te worden gegooid: ze maakte vanmiddag (dinsdag) haar allereerste solo-uitje.

Meghan opende vanavond (dinsdag) in Londen de tentoonstelling Oceania. Een mooie vuurdoop voor de duchess, want in oktober gaat ze samen met Harry op reis naar landen die zijn opgenomen in de expositie, zoals Nieuw-Zeeland, Fiji en Australië. 

Wat de Britten betreft is het snel dat Meghan in haar eentje op pad gaat. Kate Middleton deed er na haar huwelijk zes maanden over, maar haar eerste solo-verplichting was een moetje: ze werd door prins Charles gevraagd om voor hem in te vallen tijdens een diner, omdat hij onverwacht naar een begrafenis in Saudie-Arabië moest. 

De duchess droeg een zwarte jurk van haar trouwjurk-designer Givenchy, die weer heel wat losmaakte. Het is de zoveelste keer dat Meghan gespot wordt in een jurk of outfit die niet al te nauwsluitend is. Bump-watch is in volle gang, kortom.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in