Dat prinses Charlene geen gemakkelijk entree in Monaco had, weten we. Maar ook zeven jaar na haar bruiloft geeft ze toe nog te moeten wennen aan haar leven als royal.

Charlene gaf dat onlangs toe in een interview met het Zuid-Afrikaanse magazine Rooi Rose (Rode Rozen). “Alle protocollen verstikten me bijna, en het was zwaar”, meldde ze in het magazine. “En dat is het na zeven jaar nog steeds.”

In het diepe
De prinses spreekt openhartig over haar moeizame band met de Monegasken. “Mijn aankomst op het paleis was een schok voor iedereen”, zei ze. “Er was al jaren geen vorstin meer geweest, niet sinds prinses Grace. Ik werd in het diepe gegooid en er was niemand om me te helpen. Er kwamen zoveel verwachtingen en eisen op me af. Hoe ik moest zijn, hoe ik moest praten, hoe ik moest zitten en hoe ik me moest gedragen.”

Ook spreekt de prinses in het interview over haar veelbesproken trouwdag (waar ze veel tranen liet vallen, en dan niet alleen het gelukzalige soort) en de geruchten dat ze probeerde te vluchten naar Zuid-Afrika om haar huwelijk af te blazen.

Extreme druk
“Er was één gemeen artikel dat zich als een lopend vuurtje verspreidde. Natuurlijk was ik op mijn trouwdag erg emotioneel, de druk was extreem groot”, zegt Charlene. “Ik had altijd gedacht dat ik ergens onder een boom zou trouwen, en plots keken er miljoenen mensen mee. Ik was gespannen en overweldigd. Maar weglopen? Geen sprake van.”

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De tweeling van Monaco mocht met mama mee naar Parijs, en bezocht daar onder andere de Macrons. En dat leverde heerlijke plaatjes op.

Dat Jacques en Gabriella schatjes zijn, wisten we natuurlijk al. Maar de tweeling van Albert en Charlene van Monaco blijkt ook echt diplomatenbloed te hebben. Onlangs mochten ze samen met mama op bezoek bij de Macrons in Parijs. En ook die twee (én hond Nemo!) smolten zichtbaar voor de twee kleine blonde royals.

(Swipe voor meer foto's)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Vandaag is het Koningsdag in België. Speciaal voor die gelegenheid werden er een paar nieuwe portretten van het Belgisch Koninklijk paar vrijgegeven. Wij zijn helemaal weg van Mathilde's robe. Práchtig.

Er werden vier nieuwe portretten vrijgegeven:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HM The Queen of the Belgians (@queen.mathilde) op

De klassieke pose:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HM The Queen of the Belgians (@queen.mathilde) op

Modehuis Armani ontwierp deze koninklijke creatie. Mathilde draagt ook weer het diadeem der Negen Provinciën op de vorige officiële portretten ook droeg. Die werden in 2013 vrijgegeven.

Dit keer draagt de koningin niet alleen de bandeau, maar ook de ruitmotieven.

Ook tijdens het staatsbezoek aan Nederland in 2016 droeg Mathilde het diadeem in vol ornaat.

Beeld: Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in