Dat prinses Charlene geen gemakkelijk entree in Monaco had, weten we. Maar ook zeven jaar na haar bruiloft geeft ze toe nog te moeten wennen aan haar leven als royal.

Charlene gaf dat onlangs toe in een interview met het Zuid-Afrikaanse magazine Rooi Rose (Rode Rozen). “Alle protocollen verstikten me bijna, en het was zwaar”, meldde ze in het magazine. “En dat is het na zeven jaar nog steeds.”

In het diepe
De prinses spreekt openhartig over haar moeizame band met de Monegasken. “Mijn aankomst op het paleis was een schok voor iedereen”, zei ze. “Er was al jaren geen vorstin meer geweest, niet sinds prinses Grace. Ik werd in het diepe gegooid en er was niemand om me te helpen. Er kwamen zoveel verwachtingen en eisen op me af. Hoe ik moest zijn, hoe ik moest praten, hoe ik moest zitten en hoe ik me moest gedragen.”

Ook spreekt de prinses in het interview over haar veelbesproken trouwdag (waar ze veel tranen liet vallen, en dan niet alleen het gelukzalige soort) en de geruchten dat ze probeerde te vluchten naar Zuid-Afrika om haar huwelijk af te blazen.

Article continues after the ad

Extreme druk
“Er was één gemeen artikel dat zich als een lopend vuurtje verspreidde. Natuurlijk was ik op mijn trouwdag erg emotioneel, de druk was extreem groot”, zegt Charlene. “Ik had altijd gedacht dat ik ergens onder een boom zou trouwen, en plots keken er miljoenen mensen mee. Ik was gespannen en overweldigd. Maar weglopen? Geen sprake van.”

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in