Prinses Charlene van Monaco gebruikt haar Instagram veelal voor prinselijke zaken. Maar héél af en toe deelt ze ook wat intiemere foto’s van haar gezinnetje.

Een zelf geschoten ‘fotoverslag’ van de eerste kappersbeurt van haar tweeling Jacques en Gabriella bijvoorbeeld, die over een paar weken drie worden. En waarop troonopvolger Jacques zijn zusje een lieve knuffel geeft.

 

Our First Haircut. Photos by HSH Princess Charlene

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Dat past bij het prinsje, deelde Charlene eerder dit jaar met Paris Match. “Hij is ontzettend beschermend als het om zijn zusje gaat. Ze zijn enorm met elkaar bezig. Ik kan uren naar ze kijken: zo schattig en onvermoeibaar.” Ze vervolgt: “Het is een geweldige leeftijd, waar ze constant vragen voor je hebben. Ze willen alles weten, alles begrijpen, en hebben duizenden vragen.”

Meegenieten van het leukste van Charlene’s Instagram? Scrollen maar…

 

Wishing the Princely Twins, Crown Prince Jacques and Princess Gabriella, a very happy 2nd birthday | Photo: Kasia Wandycz / Palais Princier

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

 

HSH Prince Jacques enjoying being aboard the Maritime Police Boat in Monaco this morning. Photo by HSH Princess Charlene

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in