De politie moest er afgelopen week aan te pas komen om het gezin van prins Carl Philip te herenigen. Siri, het hondje van de Zweedse prins en zijn vrouw prinses Sofia, was zonder medeweten van de baasjes, aan de wandel gegaan.

Tegen de tijd dat de politie het beestje tijdens een patrouille spotte, was Siri uitgeput. Terwijl de viervoeter in slaap viel in de armen van een agente werden de prins en prinses ingelicht dat Siri gevonden was.

Article continues after the ad

In de rats

Toen de agenten op het bureau in het Stockholmse stadsdeel Norrmalm aankwamen, keken ze verbaasd op dat Carl Philip en Sofia daar op het beestje stonden te wachten.

"We zijn er ook voor prinsen en prinsessen", schreef het korps op Instagram bij een foto met Carl Philip en Sofia. Het stel liet zich dan ook gewillig fotograferen met de agente die Siri had opgevangen.

Met name Sofia zat in de rats toen ze merkte dat Siri alleen op avontuur was gegaan. De prinses is bijzonder gehecht aan de viervoeter, die sinds 2013 bij de prins en prinses woont. "Het is een dierbaar familielid", liet hofwoordvoerster Margareta Thorgren weten aan Expressen.

Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in