Volgende week woensdag wordt Prins Charles 70. natuurlijk wordt daar in het Verenigd Koninkrijk reikhalzend naar uitgekeken. In aanloop naar zijn jubileum geven William, Harry en Camilla interviews over de langst wachtende troonopvolger.

Charles heeft al voor zijn verjaardag een serie records verbroken. Hij wacht zit al in de koninklijke wachtkamer vanaf 1952. Volgens echtgenote Camilla houdt hem dat niet dagelijks bezig, al heeft hij wel eens de angst uitgesproken dat hij nooit aan de beurt zal komen.

More content below the advertising

Vorige maand, bij het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, heette hij als troonopvolger al weer het derde Nederlandse staatshoofd welkom, want ook Beatrix en Juliana kwamen op Staatsbezoek

Queen Elizabeth

Het ziet er ook niet naar uit dat hij op korte termijn de troon bestijgt, want zijn moeder Elizabeth is een tanige dame met enorm goede gezondheid. Met haar 92 rijdt ze nog altijd paard bijvoorbeeld. Hij krijgt wel steeds meer taken erbij, zoals kransleggingen.

Camilla en de prinsen William en Harry hopen ondertussen dat Charles het wat rustiger aan gaat doen, zo vertelden ze in een deze week uitgezonden BBC-documentaire.

William vindt dat zijn vader meer tijd moet besteden aan zijn kleinkinderen, en Camilla wenst tegen beter weten in dat haar man zichzelf wat meer in acht neemt. Charles zelf ziet daar geen aanleiding toe. Hij vindt - zo zei Camilla - dat hij de wereld moet redden.

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Jacques en Gabriella van Monaco gingen eerder deze maand op een bijzondere reis: ze gingen voor het eerst naar Zuid-Afrika, het moederland van mama Charlene.

Charlene keert regelmatig terug naar haar geboorteland, maar deed dit nog nooit eerder met haar tweeling op sleeptouw. Daar kwam vorige week verandering in.

More content below the advertising

Ze nam haar kinderen mee naar natuurreservaat Kwazulu-Natal, waar ze zich de ogen uitkeken. En maakte daar onderstaande filmpje van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

First African Experience

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in