Charles Spencer spreekt in nieuwe documentaire

In een nieuwe Amerikaanse documentaire spreekt Charles Spencer, de jongere broer van prinses Diana, openhartig over haar nalatenschap.

Ze ligt begraven op zijn thuisgrond, en hij sprak op haar begrafenis. Charles Spencer en zijn oudere zus Diana hadden altijd een bijzondere band. Dat is na haar overlijden niet veranderd. Nu spreekt hij in een nieuwe documentaire over die noodlottige dag, en de nasleep ervan.

Lees ook: ‘Diana was een ondeugende mama’

“William en Catherine zijn nu bijna dezelfde leeftijd als Diana toen ze overleed”, vertelt hij in de documentaire The Story of Diana. “Ik vind het fijn om te zien hoe haar familie nog altijd met respect opkijkt tegen wie ze was, en wat ze voor de wereld betekende. Dat is toch fantastisch?”

‘Ik zie Diana in William en Harry’
Charles geniet ervan hoeveel zijn neven op hun moeder lijken, zegt hij ook. “Ik vind het heerlijk om te zien hoe William en Harry met mensen omgaan. Op een heel gemakkelijke manier. Op die momenten zie ik hun moeder in ze.”

De geschiedenisboeken in
Hij hoopt dat Diana, ook na het twintigste jubileum van haar overlijden, nooit vergeten wordt. “Het is juist nu belangrijk om over haar te blijven praten. Na twintig jaar verschuift iemand van een modern persoon naar een historisch figuur. En Diana verdient een plekje in de geschiedenisboeken. Ik hoop dat mensen onder de 35, die haar waarschijnlijk niet herinneren, weten dat ze een bijzondere vrouw was, niet alleen een mooie vrouw.”

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in