Een broche die al 200 jaar niet meer gezien is, wordt in november geveild door Sotheby's. Het sierraad met diamanten en een parel was ooit van Marie-Antoinette, en kost mede daardoor waarschijnlijk ruim een miljoen euro.

Marie-Antoinette stond bekend om haar excessen, en nu blijkt maar weer eens waarom: binnen de veiling van de juwelen van Bourbon de Parme, wordt ook een showstopper van de voormalig Franse koningin geveild.

More content below the advertising

Een plaatje is de broche zeker, maar tegelijkertijd is hij ook best klein. Toch verwacht het veilinghuis ter tussen de 1 en 2 miljoen voor te vangen. Voor dat geld krijgt de lucky buyer natuurlijk wel een stukje Franse geschiedenis.

Beeld: Getty Images/Sotheby's

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in