Zelfs koningin Elizabeth heeft een aflevering gezien van de Netflix-serie The Crown. Maar wat vinden de Windsors er nou precies van?

Er werd binnen het paleis eerst gespannen gewacht wat het zou worden: een dramaserie over koningin Elizabeth, haar man prins Philip en de rest van haar familie. Kwamen dan alle skeletten uit de kast? Werd de familie te kijk gezet voor het oog van de Netflix-kijkende wereld? Het bleek mee te vallen. Zozeer zelfs, dat queen Elizabeth inmiddels ook achter Netflix heeft plaatsgenomen om het te aanschouwen.

Lees ook: Seizoen 2 van The Crown draait niet om queen Elizabeth

Filmpje kijken?
Zoon Edward zou zijn moeder hoogstpersoonlijk voor de televisie gezet hebben. “Hij en Sophie zijn dól op The Crown”, deelt een paleisbron met de Britse krant Sunday Express. “Zij rijden elk weekend naar Windsor Castle voor een diner met de koningin, en kijken aansluitend vaak een film of een serie.” Zo ook The Crown, waarvan de koningin gezegd zou hebben dat ze het een mooie serie vond. “Al vond ze wel dat het te veel gedramatiseerd was.”

Trots
De enige Britse royal die zich tot nog toe openlijk heeft uitgesproken over haar liefde voor The Crown is trouwens prinses Eugenie. Zij deelde eerder deze maand in Londen met de pers dat ze aan de serie was begonnen. “Het is prachtig gefilmd, de muziek is beeldschoon, het verhaal is geweldig. Ik kijk er vol trots naar. Ik spreek niet namens iedereen, maar dat vond ik er van.”
 

Het tweede seizoen van The Crown wordt eind dit jaar verwacht op Netflix. Seizoen een nog niet gezien? Bekijk hieronder de trailer.

 

Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in