Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Britse royal mythes: wat is waar, en wat niet?

Genoeg wilde verhalen over het Britse koningshuis. Maar wat is nou waar, en waar moet de queen stiekem erg om giechelen? Monopoly is verbodenEen van de vreemdere geruchten die over de Windsors gaat, is dat de queen hoogstpersoonlijk alle Monopoly-spellen uit haar paleizen heeft laten verbannen. N...

Britse royal mythes: wat is waar, en wat niet?

Genoeg wilde verhalen over het Britse koningshuis. Maar wat is nou waar, en waar moet de queen stiekem erg om giechelen?

  1. Monopoly is verboden

    Een van de vreemdere geruchten die over de Windsors gaat, is dat de queen hoogstpersoonlijk alle Monopoly-spellen uit haar paleizen heeft laten verbannen. Niet waar, al snappen we waar het verhaal vandaan kwam. Toen prins Andrew ooit het spel cadeau kreeg grapte hij: “Dat mogen we thuis niet spelen. We worden er te gemeen van.” 
  2. Schaaldieren zijn een no-no

    De queen is nog nooit met een oester in het openbaar gespot, en dat is met reden. Het wordt royals afgeraden om, met name rauwe, zeevruchten te eten als ze out and about zijn. Stel je voor dat ze met voedelvergiftiging naar het toilet moeten snellen… Overigens heeft prins Charles hier niets mee te maken.

  3. Met kerst geen cadeautjes

    Ergens in de laatste jaren werd het nieuws dat de queen haar kinderen, kleinkinderen en nu achterkleinkinderen geen cadeaus wil laten uitpakken met kerst. Dat klopt, maar om een zachtaardigere reden dan je misschien zou denken: het is familietraditie om de cadeaus al tijdens theetijd op 24 december uit te pakken. Father Christmas bezorgt kennelijk eerder bij paleizen. 
  4. Als de queen niet slaapt, slaapt niemand

    Dit was ooit een echte regel qua bedtijden, maar nu Elizabeth 92 is schijnt het bijna nooit meer van toepassing te zijn. Haar nachtrust is haar heilig. 
  5. Weg met de knof

    Geen mythe, maar een feit: koningin Elizabeth heeft een hekel aan knoflook, en dat mag dan ook nooit in de royal gerechten voorkomen. De queen wil je immers wel te vriend houden. Overigens is het vanuit Elizabeth zowel praktisch als persoonlijk: ze haat de smaak, maar ook de geur als ze met mensen moet praten. En dat moet ze nogal eens.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in