Genoeg wilde verhalen over het Britse koningshuis. Maar wat is nou waar, en waar moet de queen stiekem erg om giechelen?

 1. Monopoly is verboden
  Een van de vreemdere geruchten die over de Windsors gaat, is dat de queen hoogstpersoonlijk alle Monopoly-spellen uit haar paleizen heeft laten verbannen. Niet waar, al snappen we waar het verhaal vandaan kwam. Toen prins Andrew ooit het spel cadeau kreeg grapte hij: “Dat mogen we thuis niet spelen. We worden er te gemeen van.” 
 2. Schaaldieren zijn een no-no
  De queen is nog nooit met een oester in het openbaar gespot, en dat is met reden. Het wordt royals afgeraden om, met name rauwe, zeevruchten te eten als ze out and about zijn. Stel je voor dat ze met voedelvergiftiging naar het toilet moeten snellen… Overigens heeft prins Charles hier niets mee te maken.

   

 3. Met kerst geen cadeautjes
  Ergens in de laatste jaren werd het nieuws dat de queen haar kinderen, kleinkinderen en nu achterkleinkinderen geen cadeaus wil laten uitpakken met kerst. Dat klopt, maar om een zachtaardigere reden dan je misschien zou denken: het is familietraditie om de cadeaus al tijdens theetijd op 24 december uit te pakken. Father Christmas bezorgt kennelijk eerder bij paleizen. 
 4. Als de queen niet slaapt, slaapt niemand
  Dit was ooit een echte regel qua bedtijden, maar nu Elizabeth 92 is schijnt het bijna nooit meer van toepassing te zijn. Haar nachtrust is haar heilig. 
 5. Weg met de knof
  Geen mythe, maar een feit: koningin Elizabeth heeft een hekel aan knoflook, en dat mag dan ook nooit in de royal gerechten voorkomen. De queen wil je immers wel te vriend houden. Overigens is het vanuit Elizabeth zowel praktisch als persoonlijk: ze haat de smaak, maar ook de geur als ze met mensen moet praten. En dat moet ze nogal eens.

Beeld: Getty Images

More content below the advertising

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in