Het is vandaag een bijzondere dag voor koningin Máxima: ze was vanmiddag aanwezig bij de vrijwilligersdag van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Een doel dat haar aan het hart gaat, zeker na het overlijden van haar zusje Inés.

Het zusje van Máxima pleegde in juni zelfmoord in Buenos Aires. Daarna sprak de koningin openhartig over het verlies: "Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ziek. Zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden."

More content below the advertising

Het geeft haar bezoek aan Amsterdam deze middag vast en zeker een extra randje. Daar werd het tienjarig jubileum van de stichting gevierd met vrijwilligers en medewerkers. Ook werd de app '113 Vraag Maar' gelanceerd, een app die naasten en betrokkenen op een eenvoudige manier leert hoe je een gesprek kunt voeren met iemand die aan zelfmoord denkt.

Anoniem praten met vrijwilligers

Via de hulplijn van de stichting kunnen mensen anoniem praten of chatten met geschoolde vrijwilligers en stagiairs. De organisatie biedt naast de hulplijn kosteloos anonieme therapie, en doet wetenschappelijk onderzoek.

In Nederland sterven gemiddeld vijf mensen per dag aan zelfmoord. Jaarlijks voert de hulplijn meer dan 50.000 telefoon- en chatgesprekken met mensen die hulp nodig hebben.

Beeld: ANP

Jacques en Gabriella van Monaco gingen eerder deze maand op een bijzondere reis: ze gingen voor het eerst naar Zuid-Afrika, het moederland van mama Charlene.

Charlene keert regelmatig terug naar haar geboorteland, maar deed dit nog nooit eerder met haar tweeling op sleeptouw. Daar kwam vorige week verandering in.

More content below the advertising

Ze nam haar kinderen mee naar natuurreservaat Kwazulu-Natal, waar ze zich de ogen uitkeken. En maakte daar onderstaande filmpje van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

First African Experience

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in