De correspondentie van prinses Diana met een een aidspatiënt die onlangs boven water kwam, bewijst opnieuw wat een warmhartige vrouw ze was…

In juli 1996 schreef ene Margaret Bendon een brief aan Diana waarin ze hulp vroeg voor haar vriend Vincent Hickey, die aan aids en darmkanker leed. Hickey wilde graag naar Lourdes, maar had daar de middelen niet voor. Diana’s personal assistent reageerde met het bericht dat de prinses het verzoek om hulp in overweging zou nemen.

Al een week later ontving Bendon opnieuw een reactie: een brief met een cheque van 580 pond. Zij en Hickey konden nu daadwerkelijk naar Lourdes gaan.

De handdruk
De brief die nu aan het licht is gekomen, is de warme reactie van Diana op Bendons dankbare brief. Een brief die meteen weer laat zien waarom Diana zo geliefd was. Diana was empatisch en gul naar de kwetsbaren in de samenleving. Ze was al vermaard om haar hulp aan aidsslachtoffers.

Zij opende in 1987 het eerste aidscentrum in Engeland en maakte toen veel los door een aidspatiënt de hand te schudden – zonder handschoen. Deze brief en andere correspondentie worden volgende week geveild.

Deze handdruk heeft geschiedenis gemaakt...

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: