Het bevrijdingsconcert op de Amstel is altijd een mooie traditie. Bij het wegvaren van de boot met de koninklijke gasten speelt het concert traditiegetrouw "We'll meet again," waarbij de boot uitgezwaaid wordt. Voor Máxima is het een moment om een mooie robe uit de kast te pakken. Dit droeg ze de laatste 5 jaar:

In 2013 kwam ze in goud/beige én een rok op de knie. Ze heeft ook altijd een boeket bij zich op 5 mei. Willem Alexander's das is op haar outfit afgestemd.

In 2014 koos ze voor een kleurrijk ensemble met een zwierende jurk.

Article continues after the ad

In 2015 verscheen ze ineens in een stuk stemmiger outfit met deze zwarte stola. Daaronder droeg ze echter wel een iets meer uitgesproken jurk.

In 2016 ging Máxima in het goud. De jurk eindigt op de knie.

En vorig jaar een creatie in neutrale kleur, maar met uitgesproken bloemen.

Alvast wat voorpret voor vanavond? Hier een video van "We'll meet again" in 2015 terwijl de boot wegvaart:

 
Elk jaar verzorgt een ander orkest het concert en treden verschillende solisten op. Dit jaar speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Antony Hermus en betreden Maan, Willemijn Verkaik, CB Milton, Bastiaan Everink en Noa Wildschut het podium op de Amstel. 
 
Het wordt lekker weer zaterdag, we zijn benieuwd hoe Máxima zich daarop kleedt. Zal ze voor iets frivools gaan of eerder stemmig?
 
Het concert wordt uitgezonden op NPO 1 om 20:30.
 
Beeld: ANP
 
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in