Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Best of Diana: de trouwjurk

In de aanloop naar het twintigste jubileum van haar sterfdag kijken we terug op het modeleven van Diana met haar vijf meest iconische jurken. Vandaag: haar trouwjurk. Zelden werd er zó geheimzinnig gedaan over een jurk als over de trouwjurk van Lady Diana Spencer. Die kostte naar verluidt 9.000 p...

Best of Diana: de trouwjurk

In de aanloop naar het twintigste jubileum van haar sterfdag kijken we terug op het modeleven van Diana met haar vijf meest iconische jurken. Vandaag: haar trouwjurk.

Zelden werd er zó geheimzinnig gedaan over een jurk als over de trouwjurk van Lady Diana Spencer. Die kostte naar verluidt 9.000 pond, had een sleep van ruim 7,5 meter en werd ontworpen door David en Elizabeth Emanuel.

Lees ook: In beeld: Kate kopieert Diana

Ingetogen was de jurk niet bepaald. Maar wel ontzettend eighties. En dat mocht natuurlijk ook nog, in 1981. Het werd een jarenlange trend om te trouwen in een jurk met dergelijke mouwen.

Niet dat hij Diana nou zo ontzettend goed was bevallen. Bij het ontwerpen van die XXL-sleep was geen rekening gehouden met de afmetingen van de koets waarin ze arriveerde met haar vader, waardoor ze er behoorlijk gekreukeld uit kwam.