In de aanloop naar het twintigste jubileum van haar sterfdag kijken we terug op het modeleven van Diana met haar vijf meest iconische jurken. Vandaag: haar trouwjurk.

Zelden werd er zó geheimzinnig gedaan over een jurk als over de trouwjurk van Lady Diana Spencer. Die kostte naar verluidt 9.000 pond, had een sleep van ruim 7,5 meter en werd ontworpen door David en Elizabeth Emanuel.

Lees ook: In beeld: Kate kopieert Diana

Ingetogen was de jurk niet bepaald. Maar wel ontzettend eighties. En dat mocht natuurlijk ook nog, in 1981. Het werd een jarenlange trend om te trouwen in een jurk met dergelijke mouwen.

Niet dat hij Diana nou zo ontzettend goed was bevallen. Bij het ontwerpen van die XXL-sleep was geen rekening gehouden met de afmetingen van de koets waarin ze arriveerde met haar vader, waardoor ze er behoorlijk gekreukeld uit kwam.Paola, de voormalig koningin van België heeft gisteravond (dinsdag) in Italië een herseninfarct gekregen. Ze wordt vandaag (woensdag) nog teruggevlogen naar België.

De 81-jarige moeder van koning Filip was in Venetië toen ze het infarct kreeg, meldt de Belgische zender RTBF. Ze zou buiten levensgevaar zijn.

Het paleis heeft in een verklaring laten weten dat de koningin naar een ziekenhuis in Brussel wordt vervoerd. Er wordt echter niet gerept over de precieze aard van haar medische toestand.

Paola is de echtgenote van koning Albert. Ze was van 1993 tot 2013 koningin van België, waar het gebruikelijk is je titel ook na de regeerperiode te behouden.

Beeld en bron: ANP

Koningin Máxima voerde gisteren (dinsdag) voor de derde keer gesprekken met Ivanka Trump. In New York lieten de vrouwen maar weer eens zien hoe goed ze met elkaar door een deur kunnen.

De koningin en first daughter kwamen bijeen voor een bijeenkomst over het ‘Women Entrepreneurs Finance Initiative’ (We-Fi). Een initiatief waar Máxima en Ivanka allebei al sinds de oprichting bij betrokken zijn.

We-Fi richt zich op betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden, waar zeventig procent van de vrouwen geen betaalbare lening kan aanvragen voor het opstarten of uitbreiden van een eigen bedrijf.

Máxima koos voor de meeting voor een spetterende outfit van Natan, die ze in bijna dezelfde samenstelling (een andere stof cape?) vorig jaar droeg tijdens een bezoek aan Amersfoort.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in