Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Best of Diana: de Hollywood-jurk

In de aanloop naar het twintigste jubileum van haar sterfdag kijken we terug op het modeleven van Diana met haar vijf meest iconische jurken. Vandaag: de jurk die Hollywoodharten veroverde. Het was november 1985, en prinses Diana was – samen met Charles - uitgenodigd op het Witte Huis. Daar werd ...

Best of Diana: de Hollywood-jurk

In de aanloop naar het twintigste jubileum van haar sterfdag kijken we terug op het modeleven van Diana met haar vijf meest iconische jurken. Vandaag: de jurk die Hollywoodharten veroverde.

Het was november 1985, en prinses Diana was – samen met Charles - uitgenodigd op het Witte Huis. Daar werd een staatdiner gehouden door de Reagans, altijd goed voor veel bekende koppen. Zo ook acteur John Travolta – toen zo ongeveer aan de top van zijn roem.

Diana verscheen in een midnight blue-avondjurk van Victor Edelstein, die ze in de loop van de avond even flink in de spotlights zette door een dansje te maken met Travolta.

De jurk werd zo’n geliefd voorbeeld van Diana’s stijlgevoel dat hij in 2013 nog verkocht werd tijdens een veiling. Uiteindelijk prijskaartje: 240.000 pond.