De Belgische royal family heeft het nieuwe jaar ingeluid in Egypte. Waar ze genieten van de zon, en wat rustige dagen voor het werkjaar weer van start gaat.

Koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen (inclusief de in Wales studerende Elisabeth die natuurlijk óók vakantie heeft) vlogen voor de jaarwisseling naar Aswan, waar ze het verkeer volgens lokale media flink platlegden. Ze verbleven in het Sofitel Legend Old Cataract, waar ze in luxe 2019 verwelkomden.

Article continues after the ad

De familie ging tijdens de privétrip onder andere naar de Aswandam, de onvoltooide obelisk en verschillende tempels, waaronder Philae. Oudjaar vierden ze in Luxor.

Hun komst werd gewaardeerd door de locals, omschreven meerdere lokale kranten. Vlak voor oud en nieuw vielen er vier doden bij Caïro bij een aanslag op een toeristenbus. Dat de royals hun trip gewoon door lieten gaan, zien de Egyptenaren als een opsteker voor hun land.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in