Onze eigen toekomstige koningin Amalia is niet de enige kroonprinses die wereldwijd in de spotlights staat: Elisabeth van België werd onlangs door een New Yorks modeblad uitgeroepen tot style star.

De dochter van koning Filip en koningin Mathilde wordt in oktober 17 jaar oud, en speelt zich de laatste tijd meer en meer in de kijker met haar modekeuzes. Volgens Paper Magazine dankt ze haar modegevoel aan haar moeder.

More content below the advertising

"Ze lijkt haar moeders voorliefde voor felle kleuren te hebben geerfd", meldt het magazine. "Elisabeth is de jongste in een lange rij stijlvolle Belgische royals. Haar oma koningin Paola, die als Italiaanse prinses geboren werd, was een high fashion jet-set stijlicoon in de jaren '60."

Dat belooft nog wat voor de toekomst.

Hoofdbeeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in