Wie worden er straks koning of koningin?

De jongste is nog maar twee jaar oud, de oudste al 68. De troonopvolgers van de Europese koningshuizen in beeld.

De vraag wanneer Charles nou eindelijk het stokje overneemt van Elizabeth zoemt nu prins Philip definitief met pensioen is harder dan ooit rond. Hoog tijd om eens een blik te werpen op alle Europese troonopvolgers die de komende jaren (of in sommige gevallen) decennia waarschijnlijk aan het roer komen te staan.

Verenigd Koninkrijk: prins Charles (68)
Zoon van koningin Elizabeth (91) en prins Philip (96)
Echtgenote: Camilla

Nederland: Catharina-Amalia (13)
Dochter van koning Willem-Alexander (50) en koningin Máxima (46)

Denemarken: prins Frederik (49)
Zoon van koningin Margrethe (77) en prins Henrik (83)
Echtgenote: Mary

België: prinses Elisabeth (15)
Dochter van koning Filip (57) en koningin Mathilde (44)

Zweden: prinses Victoria (40)
Dochter van koning Carl Gustav (71) en koningin Silvia (73)
Echtgenoot: Daniel

Spanje: Leonor (11) - op de foto in het wit
Dochter van koning Felipe (49) en koningin Letizia (44)Noorwegen: prins Haakon (44)
Zoon van koning Harald en koningin Sonja (allebei 80)
Echtgenote: Mette-Marit

Luxemburg: Guillaume (35)
Zoon van groothertog Henri (62) en groothertogin Maria Teresa (61)
Echtgenote: Stéphanie

Monaco: prins Jacques (2)
Zoon van prins Albert (59) en prinses Charlene (39)

Liechtenstein: prins Alois (49)
Zoon van prins Hans-Adam (72) en prinses Marie (77)
Echtgenote: Sophie

Zien wie er in de laatste jaren ook alweer zijn gestopt? Bekijk de video hieronder.

Meghan heeft heel wat outfits nodig voor haar Australische tour, en zal dus ongetwijfeld op zoek zijn gegaan naar royal inspiratiebronnen. Inclusief Máxima, zo lijkt het nu.

De duchess of Sussex verscheen vorige week ten tonele in een prachtig design van het Brits/Servische Roksanda. Enne... dat merk kennen wij in Nederland natuurlijk heel goed.

Onze eigen koningin Máxima heeft veel succes gehad met haar ontwerpen van Roksanda Ilinčić. Niet alleen was dit prachtige jumpsuit dat Máxima vorig jaar droeg van haar makelij, misschien wel Máxima's beroemdste outfit komt uit handen van Roksanda.

Dan hebben we het over de blauwe jurk met klokmouwen (sowieso Máxima's ding) die de koningin onder andere droeg tijdens een bezoek aan Mexico. Het is ook deze jurk die haar vorig jaar samen met man Willem-Alexander op de best dressed couples-lijst van Vanity Fair zette. Dat wil Meghan natuurlijk óók wel.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar voegt zich morgen (dinsdag) bij koningin Elizabeth, en het paleis duikt speciaal voor die gelegenheid in de oude doos. Prachtig.

Het beloven een paar heerlijke royaldagen te worden, want Willem-Alexander en Máxima gaan dinsdag en woensdag op bezoek bij koningin Elizabeth, premier Theresa May én prins Charles en Camilla. Daarmee wordt ons huidige koningspaar de derde generatie Oranjes die op bezoek gaat bij Buckingham Palace.

In maart 1958 reisden de queen en prins Philip af naar Nederland, en in 1972 staken koningin Juliana en prins Bernhard (met twee van hun dochters) op hun beurt de Noordzee over. In 1982 vond het laatste officiële Oranje staatsbezoek aan Groot-Brittannië plaats: toen gingen koningin Beatrix en prins Claus op bezoek. Het koninklijk huis heeft er uiteraard prachtige foto's van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf dinsdag brengt het Koningspaar een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk! 🇬🇧🇳🇱Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn de derde generatie die een bezoek brengt aan Queen Elizabeth. In maart 1958 brachten Queen Elizabeth en Prince Philip een staatsbezoek aan Nederland. Een tegenbezoek van Koningin Juliana en Prins Bernhard volgde in 1972 en tien jaar later reisden Koningin Beatrix en Prins Claus naar het Verenigd Koninkrijk voor een staatsbezoek. Benieuwd naar het programma van volgende week? Zie link in bio. #tbt #throwbackthursday #koning #koningin #queen #prins #prinses #NLUK #staatsbezoek #NorthSeaNeighbours 📸 ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Vlak na zijn kroning gingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima wel langs bij koningin Elizabeth (toen op Windsor Castle), maar daar ging het niet om een officieel staatsbezoek. Wat dat betreft is deze week een primeur. Wij hebben er zin in!

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in