Buitenechtelijk, maar niet minder dierbaar

De buitenechtelijke dochter van prins Albert heeft een nieuwe man in haar leven. En ook hij heeft beroemde familie.

Hij erkende haar pas in 2006, maar sindsdien hebben prins Albert en zijn buitenechtelijke dochter Jazmin het goed samen. De in Amerika opgegroeide blondine (25) gaat regelmatig op bezoek in Monaco. Ze is de dochter van Tamara Rotolo, een serveerster die op vakantie in Zuid-Frankrijk de prins tegen het lijf liep.

Jazmin en haar moeder Tamara

Sinds een paar maanden maakt ze de tocht naar Monte Carlo niet meer alleen. Jazmin is tot over haar oren verliefd op model én muzikant Ian Mellencamp (33). En ja: dat is familie van rocker John Mellencamp. Een neefje om precies te zijn.

Jazmin en Ian delen hun liefde voor muziek: Jazmin Grace (vernoemd naar oma Grace Kelly) timmert zelf aan de weg als zangeres. Hier hoor je haar zingen. Ook als model doet ze het verdienstelijk. Dat zit toch in de genen.

Genen die ze natuurlijk deelt met haar halfbroertje en –zusje Jacques en Gabriella. Met wie ze volgens insiders buitengewoon hecht is, net als met prinses Charlene trouwens. Dat is maar goed ook: met de tweeling (en haar buitenechtelijke halfbroertje Alexandre van 13) deelt ze straks papa’s miljardenvermogen.

 

Prince Albert and Princess Charlene with his eldest child, Jazmin Grace Grimaldi. #princealbert #jazmingracegrimaldi #princesscharlene #monacoroyalfamily

Een bericht gedeeld door European Regnant Families 👑 (@ohmyroyals) op

 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in