Ze werd dit jaar 80, maar van rustig aan doen, lijkt ze niets te willen weten. En gelukkig maar, want we zien haar graag bij evenementen. en het lijkt, nu ze niet meer vorstin is, dat ze ook een stuk meer ontspannen is.

Groots feest in januari

Prinses Beatrix blies 31 januari 80 kaarsjes uit en dat werd grotos gevierd. Zelf genoot vroegere vorstin zo te zien ook met volle teugen.

Article continues after the ad

Voor haar verjaardag, maakten we deze leuke foto-overzichten:

Verder gaf ze dit jaar veel acte de présence bij culturele evenementen en uitreikingen. Zoals hier bij de première van De Stormruiter, waar haar paardlievend hart vast een sprongetje maakte.

En bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje in juni.

Natuurlijk zagen we haar eerder dit jaar ook weer de handen uit de mouwen steken bij NLdoet. Beatrix maakt van haar bijdrage nooit een haastklus. "Zo, zeg maar wat ik moet doen", is ongeveer haar openingszin bij aankomst. De koffie kan worden overgeslagen. Ze wil aan de slag, en trekt daarvoor enkele uren uit.

In december stond een hartverwarmend bezoek aan Bonaire op het programma. De Prinses was er in opperbeste stemming.

Lees ook: Prinses Beatrix geniet tijdens bezoek aan Bonaire

Het jaar werd afgesloten met Willem-Alexander, Máxima, Prins Constantijn en Prinses Mabel bij het uitreiken van de Prins Claus Prijs.

En met de kerstkaart waar ze samen met haar kleinkinderen opstaat, sluit Prinses Beatrix het jaar in stijl af in haar belangrijkste functie; die van oma.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in