Koning Willem-Alexander en prinses Beatrix genoten zaterdagavond bij de première van De Stormruiter. Het spectaculaire theaterstuk wordt opgevoerd in het WTC Expo in Leeuwarden.

De Stormruiter gaat over de eeuwige strijd van de mens tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras. In de voorstelling doen naast toneelspelers en koorleden ook honderd (!) Friese paarden mee.

Article continues after the ad

Dat was voor Prinses Beatrix vast een extra reden om te gaan, paardenliefhebber als ze is. Hier maakt ze kennis met één van de hoofdrolspelers:

\

Over De Stormruiter

De Stormruiter vertelt het dramatische verhaal van de ambitieuze en eigenzinnige Hauke Haien. Een dijkgraaf die maar één doel voor ogen heeft: een dijk bouwen die de eeuwen trotseert.

Op een witte hengst raast hij over de dijken om dijkwerkers op te jagen. Tot de dijk breekt tijdens een zondvloed en Hauke met zijn witte hengst verzwolgen wordt door de zee.

Tot op de dag van vandaag zien mensen de schimmen van de dijkgraaf en zijn paard op het Wad...

Een voorproefje bekijken?

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in