Het was natuurlijk niet Meghans eerste rode loper, maar wel haar eerste red carpet-event als bijna-royal. Dus zou ze toch vast in jurk komen? Think again...

Sinds hun verloving een feit is, zien we Meghan overal in Groot-Brittannië opduiken. Ze bracht al bezoekjes aan Nottingham, Londen en Wales, en maakte zelfs haar opwachting bij de vaste kerk van de Windsors met kerst. Maar we zagen haar nog niet tijdens een officieel avondje uit. Tot vanavond dan.

Casual chique
De beauty meldde zich deze donderdagavond samen met haar verloofde voor de Endeavour Fund Awards in de Britse hoofdstad. Wat zou ze aantrekken, was natuurlijk de vraag. Haar eerste royal-jurk wellicht? Nee. Meghan maakte de laatste weken al duidelijk dat ze goed is in casual chique, en haar outfit voor de prijsuitreiking waar ze vanavond (gewapend met paraplu als een echte Brit) voor mocht opdraven was geen uitzondering. In broekpak van Alexander McQueen, zakelijk maar bovenal bloedmooi. Geen wonder dat Meghans outfits steevast uitverkopen.

Harry's goede doelen
Tijdens de awarduitreiking werden gewonde en zieke dienstdoeners geëerd die in het afgelopen jaar uitblonken op sportief gebied. Dat past goed bij Harry, die natuurlijk zelf de man is achter de Invictus Games – waarbij oud-militairen zich ook sportief inzetten. Hij is ook beschermheer van het Endeavour Fund. En wedden dat ze daar blij waren dat Meghan ook een avondje meekwam?

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in