Weet je nog? De ongeplande stop van de boot bij de draaitafels van DJ Armin van Buuren? Voor het eerst zagen we de koning écht in functie. Ali B., Anky van Grunsven en Armin zelf hebben daar nog wel een paar goede verhalen over.

De spontane stop bij het podium waar de DJ met het Koninklijk Concertgebouw Orkest optrad staat hem nog helder voor de geest. De koning besloot tijdens zijn vaartocht dat hij wilde aanmeren bij de Javakade, waar het optreden plaatsvond, om dj en orkest te bedanken.

More content below the advertising

Het stond in symbool voor de verbindende rol die Willem-Alexander wil spelen, in dit geval tussen twee verschillende soorten cultuur.

Anky en de Belastingdienst

Olympisch dressuurkampioen Anky van Grunsven, die bij de inhuldiging in de Nieuwe Kerk optrad als een van de vier wapenherauten, vertelde in de terugblik dat ze nadien een aanvaring heeft gehad met de Belastingdienst.

Zij had de jurk die ze voor deze gelegenheid had gekocht, niet mogen opvoeren als werkkleding. Van Grunsven is daar nog altijd verbolgen over.

Ali B. en het verdwenen bestek

Rapper Ali B. herhaalde in de uitzending een verhaal over hoe koning Willem-Alexander hem heeft geholpen een lepel en vork te ontvreemden.

Dit omdat Ali B. na afloop van een lunch met het koningspaar in Paleis Noordeinde een 'goed verhaal' wilde hebben bij vrienden die hij later die dag zou ontmoeten. Hij had de koning aan tafel om hulp gevraagd, en Willem-Alexander had onderhands de bestekstukken aangereikt.

Bron: NU.nl en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in