Weet je nog? De ongeplande stop van de boot bij de draaitafels van DJ Armin van Buuren? Voor het eerst zagen we de koning écht in functie. Ali B., Anky van Grunsven en Armin zelf hebben daar nog wel een paar goede verhalen over.

De spontane stop bij het podium waar de DJ met het Koninklijk Concertgebouw Orkest optrad staat hem nog helder voor de geest. De koning besloot tijdens zijn vaartocht dat hij wilde aanmeren bij de Javakade, waar het optreden plaatsvond, om dj en orkest te bedanken.

Het stond in symbool voor de verbindende rol die Willem-Alexander wil spelen, in dit geval tussen twee verschillende soorten cultuur.

Anky en de Belastingdienst

Olympisch dressuurkampioen Anky van Grunsven, die bij de inhuldiging in de Nieuwe Kerk optrad als een van de vier wapenherauten, vertelde in de terugblik dat ze nadien een aanvaring heeft gehad met de Belastingdienst.

Zij had de jurk die ze voor deze gelegenheid had gekocht, niet mogen opvoeren als werkkleding. Van Grunsven is daar nog altijd verbolgen over.

Ali B. en het verdwenen bestek

Rapper Ali B. herhaalde in de uitzending een verhaal over hoe koning Willem-Alexander hem heeft geholpen een lepel en vork te ontvreemden.

Dit omdat Ali B. na afloop van een lunch met het koningspaar in Paleis Noordeinde een 'goed verhaal' wilde hebben bij vrienden die hij later die dag zou ontmoeten. Hij had de koning aan tafel om hulp gevraagd, en Willem-Alexander had onderhands de bestekstukken aangereikt.

Bron: NU.nl en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Oh, zouden we maar eens een kijkje mogen nemen in de kledingkast van de koningin. Dan zouden we daar waarschijnlijk twee of drie lades zonnebrillen vinden. Máxima begrijpt als geen ander dat ze met dit accessoire wat extra's van haar persoonlijkheid kan laten zien.

Armani, Tom Ford en Salvatore Ferragamo lijken de favoriete merken. En we zien een duidelijk verschil tussen de brillen die ze meer in een privé-setting draagt of bij een officieel bezoek. Onze favoriet? De witte Tom Ford die ze droeg bij haar bezoek aan Aruba.

Welke vind jij het mooist?

1.

2. Bij zonovergoten officiële gelegenheden zie je bij Máxima bijna elke dag met een andere bril.

3. Meestal kiest ze voor vrij grote vormen.

4. En de koningin heeft het geluk dat ze, door de vorm van haar gezicht, heel veel verschillende monturen kan hebben.

5. In de sneeuw moet het natuurlijk ook een beetje functioneel blijven.

6. Dit montuur lijkt favoriet en zien we vaker terug komen.

7. Maar wij zien Máxima graag met een wat meer uitgesproken zonnebril.

8. En bij deze onze favoriet. De witte bril van Tom Ford:

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Meghan Markle is dol op de clutch als accessoire, net als haar schoonzus Kate en haar zus Pippa. Niet zo gek dus dat ze alledrie vaak met eentje gespot worden. 

Een oplettende blogger is onlangs wat opgevallen.

'Rietje'

Of het nu een gevalletje toeval is of niet, maar grappig is het wel. Zowel Pippa als Meghan blijken over dezelfde clutch te beschikken. Namelijk een rieten exemplaar van J.Crew (was te koop voor zo'n 60 euro). 

Sold out

De Duchess of Sussex droeg hem onlangs bij de Sentebale polowedstrijd van manlief Harry en Pippa had hem twee keer bij zich tijdens Wimbledon. Je begrijpt toen blogger Middleton Maven hierachter kwam en erover schreef, was de clutch in rap tempo uitverkocht helaas. 

Wie draagt de clutch volgens jullie beter, Meghan of Pippa?

 

Bron: People Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in