Weet je nog? De ongeplande stop van de boot bij de draaitafels van DJ Armin van Buuren? Voor het eerst zagen we de koning écht in functie. Ali B., Anky van Grunsven en Armin zelf hebben daar nog wel een paar goede verhalen over.

De spontane stop bij het podium waar de DJ met het Koninklijk Concertgebouw Orkest optrad staat hem nog helder voor de geest. De koning besloot tijdens zijn vaartocht dat hij wilde aanmeren bij de Javakade, waar het optreden plaatsvond, om dj en orkest te bedanken.

Het stond in symbool voor de verbindende rol die Willem-Alexander wil spelen, in dit geval tussen twee verschillende soorten cultuur.

Anky en de Belastingdienst

Olympisch dressuurkampioen Anky van Grunsven, die bij de inhuldiging in de Nieuwe Kerk optrad als een van de vier wapenherauten, vertelde in de terugblik dat ze nadien een aanvaring heeft gehad met de Belastingdienst.

Zij had de jurk die ze voor deze gelegenheid had gekocht, niet mogen opvoeren als werkkleding. Van Grunsven is daar nog altijd verbolgen over.

Ali B. en het verdwenen bestek

Rapper Ali B. herhaalde in de uitzending een verhaal over hoe koning Willem-Alexander hem heeft geholpen een lepel en vork te ontvreemden.

Dit omdat Ali B. na afloop van een lunch met het koningspaar in Paleis Noordeinde een 'goed verhaal' wilde hebben bij vrienden die hij later die dag zou ontmoeten. Hij had de koning aan tafel om hulp gevraagd, en Willem-Alexander had onderhands de bestekstukken aangereikt.

Bron: NU.nl en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in