Het jaar 2019 wordt een bijzonder jaar voor kroonprinses Amalia. Tenminste, als we naar de jeugd van haar vader kijken.

Amalia wordt op 7 december zestien. Na de zomer gaat ze naar de vierde klas van het gymnasium, maar papa Willem-Alexander besloot op zijn zestiende om zijn middelbare schooltijd af te maken op het Atlantic College in Wales. Wellicht een voorbode.

Article continues after the ad

Want hoewel Willem-Alexander ook vertrok door de niet zo vrolijke thuissituatie (papa Claus was depressief, mama Beatrix erg druk met haar koninginschap), koestert hij warme herinneringen aan de school. En zal hij zijn oudste dochter ongetwijfeld aanraden om ook een jaar of wat buiten Nederland te gaan wonen, nu het nog kan.

Op naar de middelbare school!

Eerder dit jaar gingen er al geruchten dat Amalia haar schooltijd elders wil afsluiten. China werd toen genoemd als grote kanshebber (ook vanwege de warme banden van ons koningspaar met het land). Later ontkende Willem-Alexander dit.

Afgelopen zomer vertrok de een jaar oudere kroonprinses Elisabeth van België overigens óók naar Atlantic College. Gezien de hechte vriendschap tussen Máxima en Mathilde kan het maar zo zijn dat Amalia haar oor bij Elisabeth te luisteren legt.

Beeld: RVD/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in