Het jaar 2019 wordt een bijzonder jaar voor kroonprinses Amalia. Tenminste, als we naar de jeugd van haar vader kijken.

Amalia wordt op 7 december zestien. Na de zomer gaat ze naar de vierde klas van het gymnasium, maar papa Willem-Alexander besloot op zijn zestiende om zijn middelbare schooltijd af te maken op het Atlantic College in Wales. Wellicht een voorbode.

More content below the advertising

Want hoewel Willem-Alexander ook vertrok door de niet zo vrolijke thuissituatie (papa Claus was depressief, mama Beatrix erg druk met haar koninginschap), koestert hij warme herinneringen aan de school. En zal hij zijn oudste dochter ongetwijfeld aanraden om ook een jaar of wat buiten Nederland te gaan wonen, nu het nog kan.

Op naar de middelbare school!

Eerder dit jaar gingen er al geruchten dat Amalia haar schooltijd elders wil afsluiten. China werd toen genoemd als grote kanshebber (ook vanwege de warme banden van ons koningspaar met het land). Later ontkende Willem-Alexander dit.

Afgelopen zomer vertrok de een jaar oudere kroonprinses Elisabeth van België overigens óók naar Atlantic College. Gezien de hechte vriendschap tussen Máxima en Mathilde kan het maar zo zijn dat Amalia haar oor bij Elisabeth te luisteren legt.

Beeld: RVD/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Jacques en Gabriella van Monaco gingen eerder deze maand op een bijzondere reis: ze gingen voor het eerst naar Zuid-Afrika, het moederland van mama Charlene.

Charlene keert regelmatig terug naar haar geboorteland, maar deed dit nog nooit eerder met haar tweeling op sleeptouw. Daar kwam vorige week verandering in.

More content below the advertising

Ze nam haar kinderen mee naar natuurreservaat Kwazulu-Natal, waar ze zich de ogen uitkeken. En maakte daar onderstaande filmpje van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

First African Experience

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in