Voor het eerst stapte Kroonprinses Amalia met nadruk in de spotlight tijdens Koningsdag in Groningen. Ze presenteerde zich als spontane tiener en toekomstig vorstin.

Met zichtbaar zelfvertrouwen ging ze af en toe voorop tijdens de Koninklijke wandeling door Groningen tijdens Koningsdag. Ze moest soms zelfs even teruggefloten worden door haar vader.

More content below the advertising

Ze knoopte zonder terughoudendheid een gesprek aan met de aanwezige Groningers die getroffen zijn door aardbevingenknopen en luisterde naar hun verhalen.

Eveline van den Bent, die sinds 2013 assistent van het koningspaar is, hield ook een oogje in het zeil.

Amalia heeft het afgelopen jaar een enorme groeispurt gemaakt, zoals veel 14-jarigen. Ze is al bijna even groot als haar moeder. Ze bewoog zich zonder terughoudendheid door het centrum van Groningen. Ze schudde handen, ging gewillig op selfies met het publiek en maakte lol met haar zusjes.

Het programma tijdens de rondgang liep wel iets uit, wat voor de prinsessen wel wat doorzettingsvermogen vroeg.

Vooral de jongste telg Alexia had het af en toe zichtbaar moeilijk, maar werd er door haar ouders liefdevol door gesleept.

Dat was voor Amalia niet nodig, zij genoot van begin tot eind.

Bron: ANP. Beeld: ANP/Robin van Utrecht/Mischa Schoemaker

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in