Vol met persoonlijke intriges, geheime romances en politieke rivaliteit.

Netflix’s, de Amerikaanse video-on-demand service, nieuwe tiendelige dramaserie The Crown gaat over de regeerperiode van Koningin Elizabeth II. Toen de toenmalige prinses begin jaren ’50 op het punt stond om te regeren, heerste er chaos in de politiek en is het Britse rijk in verval. De verschrikkelijke gevolgen in de koningin haar privé leven door simpelweg haar titel wordt vastgelegd in de serie. Een echtscheiding is geen optie namelijk voor het koninklijk echtpaar. Haar jonge jaren, persoonlijke intriges en rivaliteit staan daarom centraal in de nieuwe serie.

De pasgetrouwde Queen Elizabeth II leeft op 25-jarige leeftijd al in een wereld vol macht en privileges. Ze weet veel van haar problemen voor zichzelf te houden, maar in het onthullende scenario van Peter Morgan maak je kennis met het verhaal dat schuilgaat achter de publieke façade.

De trailer vangt de spanning in de relatie van de jonge koningin en Prins Philip. “Ik zal niet knielen voor mijn vrouw!” En “Wat voor huwelijk is dit? Wat een familie!” Zijn uitbarstingen van Philip, gespeeld door Matt Smith.

The Crown heeft in de tijd van de Brexit meer toegevoegde relevantie zegt regisseur Morgan: ‘De kijk die je hebt naar iemand die zijn leven heeft gegeven voor een land wordt compleet veranderd. Het is een wanhopig proces.’

Door het succes van Downton Abbey blijkt dat de wereld gek is op Britse drama’s. Netflix heeft daarom £100 miljoen uitgegeven aan een serie over het Britse kenmerk, de Royal family. Dit is het meeste wat Netflix ooit aan een serie heeft uitgegeven en daarmee is The Crown, na de verslavende drama’s House of Cards en Orange Is The New Black, Netflix’s meest ambitieuze project.

The Crown is vanaf 4 september te zien op Netflix.

Bewaren

Waarom wij onze koningin zo geweldig vinden? Ze is geïnteresseerd, warm en spontaan. En ze kan heel geregeld zo ontzettend hard lachen. Zo maar wat (ontzettend leuke) beelden van afgelopen weken.

Tijdens een bezoek aan zorginstelling Nieuw Unicum:

Op de Pabo van de Hogeschool Leiden:

Ook op de Hogeschool Leiden:

Bij de opening van de Week van het Geld:

Met de Olympische medaillewinnaars op Noordeinde:

Na afloop van het Koningsdagconcert in Groningen:

Bij de première van Gurre-Lieder van het Nationale Opera & Ballet:

Beeld: ANP

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief

Tweeënnegentig kaarsjes blaast ze vandaag uit, en om dat te vieren trekken de Britten alles uit de kast voor hun koningin.

Normaliter viert de koningin haar verjaardag privé, en worden er om twaalf uur ’s middags alleen wat schoten gelost om haar nieuwe leeftijd te vieren. Maar om onduidelijke redenen, is 2018 anders. Dat brengt natuurlijk het gerucht met zich mee dat het Elizabeths laatste verjaardag als vorst is, maar dat ontkent het paleis nog altijd met klem.

Vandaag (zaterdag) viert de queen haar verjaardag met haar landgenoten in de Royal Albert Hall, waar een groot concert wordt gegeven dat om 21.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) ook te zien zal zijn op de BBC.

En voor Elizabeth komen niet de minste artiesten opdraven: Sting, Shaggy, Kylie Minogue, Tom Jones, Shawn Mendes en Ladysmith Black Mambazo behoren tot de gelukkigen die de koningin in levende lijve een happy birthday mogen wensen.

Harry en Meghan zijn zeker van de partij, net als Harry’s nichtjes en naar verluidt ook Charles en Camilla, maar Will en Kate laten vermoedelijk verstek gaan. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

The Queen’s Birthday Party is op 21 april live te zien, om 21.00 uur op BBC One.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in