Vol met persoonlijke intriges, geheime romances en politieke rivaliteit.

Netflix’s, de Amerikaanse video-on-demand service, nieuwe tiendelige dramaserie The Crown gaat over de regeerperiode van Koningin Elizabeth II. Toen de toenmalige prinses begin jaren ’50 op het punt stond om te regeren, heerste er chaos in de politiek en is het Britse rijk in verval. De verschrikkelijke gevolgen in de koningin haar privé leven door simpelweg haar titel wordt vastgelegd in de serie. Een echtscheiding is geen optie namelijk voor het koninklijk echtpaar. Haar jonge jaren, persoonlijke intriges en rivaliteit staan daarom centraal in de nieuwe serie.

De pasgetrouwde Queen Elizabeth II leeft op 25-jarige leeftijd al in een wereld vol macht en privileges. Ze weet veel van haar problemen voor zichzelf te houden, maar in het onthullende scenario van Peter Morgan maak je kennis met het verhaal dat schuilgaat achter de publieke façade.

De trailer vangt de spanning in de relatie van de jonge koningin en Prins Philip. “Ik zal niet knielen voor mijn vrouw!” En “Wat voor huwelijk is dit? Wat een familie!” Zijn uitbarstingen van Philip, gespeeld door Matt Smith.

The Crown heeft in de tijd van de Brexit meer toegevoegde relevantie zegt regisseur Morgan: ‘De kijk die je hebt naar iemand die zijn leven heeft gegeven voor een land wordt compleet veranderd. Het is een wanhopig proces.’

Door het succes van Downton Abbey blijkt dat de wereld gek is op Britse drama’s. Netflix heeft daarom £100 miljoen uitgegeven aan een serie over het Britse kenmerk, de Royal family. Dit is het meeste wat Netflix ooit aan een serie heeft uitgegeven en daarmee is The Crown, na de verslavende drama’s House of Cards en Orange Is The New Black, Netflix’s meest ambitieuze project.

The Crown is vanaf 4 september te zien op Netflix.

Bewaren

In een unieke nieuwe documentaire over koningin Elizabeth komen alle jonge royals aan het woord. En komt Meghan oog in oog te staan met haar beroemde trouwjurk.

Ongeëvenaarde toegang, dat belooft de documentaire Queen of the World. Waarin de filmmakers Buckingham Palace in gaan en onder andere spreken met William, Harry en Meghan. Die laatste gaat voor de camera's op bezoek bij haar trouwjurk, en daarvan zit al een klein stukje in de trailer voor het kijkcijferkanon.

Meghans echtgenoot zorgt als altijd voor een vrolijke noot als hij personeel in opleiding vraagt of ze de koningin al zijn tegengekomen in de wandelgangen. Zijn advies: "Als dat gebeurt: raak niet in paniek. Doen jullie toch wel. Dat gevoel hebben we allemaal."

De docu wordt volgende week uitgezonden op de Britse zender ITV. Of deze ook de Nederlandse televisie haalt is nog niet bekend, maar mocht het zover komen dan lees je dat uiteraard op Nouveau.nl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De opnames van The Crown seizoen 3 zijn in volle gang. Hoofdrolspeelsters Olivia Colman (koningin Elizabeth) en Helena Bonham Carter (prinses Margaret) werden samen gespot tijdens een filmdag bij Winchester Cathedral.

Volgens insiders kwamen de actrices daar bijeen om scènes op te nemen voor de begrafenis van Winston Churchill.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEWS! #HelenaBonhamCarter and Olivia Coleman filming #TheCrown . Thanks to vk.com\hbc_group

Een bericht gedeeld door Helena Bonham Carter (@bonham.carter) op

Het is voor het eerst dat we de nieuwe cast van The Crown in actie zien. Wel werden eerder al de eerste officiële foto's van de nieuwe Elizabeth, Margaret, Philip en Anthony vrijgegeven. 

Seizoen drie van The Crown begint met een helemaal verse cast omdat er een tijdssprong gemaakt wordt. Toch heeft de oude cast de serie ook nog niet losgelaten. Voormalig hoofdrolspeelster Claire Foy won maandag nog een Emmy Award voor haar vertolking van Elizabeth.

Wanneer we de nieuwe Elizabeth in actie zien, is helaas nog niet bekend. De eerste twee seizoenen van The Crown kwamen in de maand november op Netflix, maar de verwachting is dat de serie pas ergens in 2019 weer terugkeert. In de tussentijd houden we je hier natuurlijk op de hoogte van al het nieuws rondom onze favoriete serie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in