Zoveel mooie jurken, zoveel prachtige prinsessen en koninginnen. 8 van Nouveau’s favoriete looks van 2017, gedragen door onze favoriete moderoyals.

Charlene van Monaco bij het Princess Grace Gala in Los Angeles, oktober.

Koningin Rania van Jordanië (met de Canadese premier Justin Trudeau) bij de uitreiking van de Global Citizen Awards in New York, september.

Koningin Máxima tijdens het staatsbanket voor Argentijnse royals, maart.

Prinses Mary van Denemarken bij een prijsuitreiking in Kopenhagen, september.

Kate Middleton tijdens het National Portrait Gala, maart.

Kroonprinses Victoria van Zweden tijdens de viering van haar 40e verjaardag, juli.

Koningin Letizia van Spanje tijdens de viering van de 50e verjaardag van onze eigen koning Willem-Alexander, april.
Een pas zwangere Sofia van Zweden tijdens de 80e verjaardag van de koning en koningin van Noorwegen, mei.

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in