Natuurlijk hebben Koninklijke families hun eigen etiquette. Maar per koningshuis verschillen ze af en toe wel. Hier vijf regels waar de royals aan de andere kant van het water mee leven.

1. Er moeten minimaal 6 raven bij de Tower of London zitten

More content below the advertising

Koning Karel II van Engeland werd gewaarschuwd, dat het Koninkrijk inéén zou storten, wanneer de raven de Tower zouden verlaten. Hij gaf dan ook de opdracht om steeds een aantal raven binnen de muren te houden. 

Sommigen zeggen dat het er zeven waren, anderen houden het op acht raven. In mei van het jaar 2013 zou een hongerige vos het aantal tot zes hebben gebracht. Om een oude legende levend te houden, worden deze raven verzorgd en gevoerd. Ze vormen een populaire toeristische attractie.

2. Mensen van buiten het koningshuis mogen hen niet aanraken

Deze regel geldt ook in Nederland. Met uitzondering van de handdruk. Tegenwoordig, in de tijd van selfies en veel openbare gelegenheden waar de royals komen, wordt hier steeds minder gehoor aan gegeven.

3. Ze mogen geen Monopoly spelen
 
Daar hintte prins Andrew een keer op toen hij bij een bezoek het populaire spel cadeau kreeg. Hij gaf aan dat ze vroeger thuis geen Monopoly mochten spelen, omdat de emoties bij dat spel soms hoog konden oplopen.

4. Ze mogen geen schaal- en schelpdieren eten

Meer uit voorzorg dan een echt maatregel. Om allergische reacties of ziek worden te voorkomen, eet de Queen geen zeevruchten.

5. Ze moeten samen kerst vieren

Traditiegetrouw vieren de leden van het koninklijk huis samen kerst. Catherine brak echter met deze gewoonte toen ze kerst met haar familie ging vieren. Er wordt gezegd dat koningin Elizabeth die keuze niet erg kon waarderen.

6. Ze mogen niet samen reizen

De regel dat royals niet samen op lange afstanden konden reizen, gold vooral vroeger toen het reizen veel meer risico’s met zich meebracht. Nu reizen veiliger is, reizen de royals ook vaker samen.

7. Ze mogen niet meer eten als de koningin uitgegeten is

Iedereen die dineert met de koningin, inclusief leden van het koninklijk huis, volgt deze eenvoudige regel: volg elke beweging van de koningin op de voet. Dus als zij klaar is met eten, moet de rest aan tafel ook zijn bestek neerleggen.

Bron: Libelle.nl

Deze week stond voor Koningin Máxima helemaal in het teken van haar bezoek aan Jordanië. Sowieso is het weerzien met Abdullah en Rania altijd warm, maar er stond nog veel meer op het programma.

Inmiddels is Koningin Máxima al bijna tien jaar speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. En daar geniet ze met volle teugen van. 

More content below the advertising

"Ik probeer te helpen, het gaat uiteindelijk om de mensen. Om hun leven beter te krijgen", zei de koningin dinsdag in Amman, aan het einde van een tweedaags werkbezoek voor de VN aan Jordanië.

Máxima zei dat ze "heel veel energie" putte uit haar internationale werk. Dat straalde ze ondanks twee vermoeiende en zoals gebruikelijk volgestopte dagen ook uit. 

Bij de drie veldbezoeken toonde ze zich weer spontaan en betrokken.

En ook tijdens het onderhoud dat ze hield met Koning Abdullah en Rania straalde ze.

Máxima's agenda aankomende week:

Woensdag 20 februari is de koningin in Vlissingen de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de provincie Zeeland. Koningin Máxima is erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.

Daarna worden de koffers gepakt in Huis ten Bosch, want volgend weekend vertrekt de Koninklijke familie voor hun jaarlijkse ski-vakantie in Lech. Je leest er natuurlijk alles over op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Volgend weekend vertrekt de koninklijke familie naar de besneeuwde bergtoppen van het Oostenrijkse Lech. Daar staat maandag 25 februari ook meteen de winterse fotosessie op het programma. Door de jaren heen hebben we kroonprinses Amalia zien opgroeien in de sneeuw. Hier de leukste foto's.

De foto hierboven is in 2018 genomen. over het algemeen vermaakt Amalia zich opperbest tijdens de jaarlijkse fotosessies.

More content below the advertising

Alleen het eerste jaar moet ze nog even een beetje wennen aan alle aandacht.

Dat vind de kroonprinses maar zozo.

In de jaren daarna, mag ze zelf ook op de latten. Eerst voorzichtig aan papa's hand (kijk die geconcentreerde blik)

Maar al snel krijgt ze de smaak te pakken.

En vermaakt ze zicht opperbest in de sneeuw.

Gelukkig is er ook altijd wel iemand in de buurt om even te helpen. Zoals Prinses Mabel hier.

Over het algemeen zijn de fotosessies uiterst zonnig!

En dat levert leuke foto's van de Amalia en haar ouders op.

In 2017 zien we heel de familie in actie op de piste. Amalia als middelste tussen haar ouders en zusjes in.

Volgende week is er weer een nieuwe fotosessie in Lech. Natuurlijk lees je op Nouveau.nl het laatste nieuws en zie je de leukste foto's van Máxima, Amalia, Willem-Alexander, Ariane en Alexia op de ski's.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in