Natuurlijk hebben Koninklijke families hun eigen etiquette. Maar per koningshuis verschillen ze af en toe wel. Hier vijf regels waar de royals aan de andere kant van het water mee leven.

1. Er moeten minimaal 6 raven bij de Tower of London zitten

Koning Karel II van Engeland werd gewaarschuwd, dat het Koninkrijk inéén zou storten, wanneer de raven de Tower zouden verlaten. Hij gaf dan ook de opdracht om steeds een aantal raven binnen de muren te houden. 

Sommigen zeggen dat het er zeven waren, anderen houden het op acht raven. In mei van het jaar 2013 zou een hongerige vos het aantal tot zes hebben gebracht. Om een oude legende levend te houden, worden deze raven verzorgd en gevoerd. Ze vormen een populaire toeristische attractie.

2. Mensen van buiten het koningshuis mogen hen niet aanraken

Deze regel geldt ook in Nederland. Met uitzondering van de handdruk. Tegenwoordig, in de tijd van selfies en veel openbare gelegenheden waar de royals komen, wordt hier steeds minder gehoor aan gegeven.

3. Ze mogen geen Monopoly spelen
 
Daar hintte prins Andrew een keer op toen hij bij een bezoek het populaire spel cadeau kreeg. Hij gaf aan dat ze vroeger thuis geen Monopoly mochten spelen, omdat de emoties bij dat spel soms hoog konden oplopen.

4. Ze mogen geen schaal- en schelpdieren eten

Meer uit voorzorg dan een echt maatregel. Om allergische reacties of ziek worden te voorkomen, eet de Queen geen zeevruchten.

5. Ze moeten samen kerst vieren

Traditiegetrouw vieren de leden van het koninklijk huis samen kerst. Catherine brak echter met deze gewoonte toen ze kerst met haar familie ging vieren. Er wordt gezegd dat koningin Elizabeth die keuze niet erg kon waarderen.

6. Ze mogen niet samen reizen

De regel dat royals niet samen op lange afstanden konden reizen, gold vooral vroeger toen het reizen veel meer risico’s met zich meebracht. Nu reizen veiliger is, reizen de royals ook vaker samen.

7. Ze mogen niet meer eten als de koningin uitgegeten is

Iedereen die dineert met de koningin, inclusief leden van het koninklijk huis, volgt deze eenvoudige regel: volg elke beweging van de koningin op de voet. Dus als zij klaar is met eten, moet de rest aan tafel ook zijn bestek neerleggen.

Bron: Libelle.nl

Het is al een tijdje stil rondom ons koningspaar, vanwege de zomervakantie natuurlijk. Maar komende week keren de Oranjes dan toch eindelijk weer terug naar Wassenaar. Al is het de vraag wanneer we Máxima voor het eerst weer aan het werk zien.

Het is nog heel even vakantie, in De Eikenhorst. De meiden hoeven pas maandag de 27e weer naar school, en op die dag begint ook het werkschema van de koning weer. Die opent die dag het mbo-jaar 2018-2019 in Tilburg.

Agenda
Voor Máxima staat echter pas op 10 september een eerste werkverplichting in de agenda: dan opent zij een theater in Meierijstad. Overigens is het heus de verwachting dat de koningin voor die datum alweer gespot wordt. Er zullen de komende weken meer agendapunten worden toegevoegd voor Máxima, en ze staat er ook om bekend regelmatig onaangekondigd ergens op bezoek te gaan. Zodra het zover is, lees je er uiteraard over hier op Nouveau.nl.

Hoe lang we precies nog moeten wachten op de eerste foto's van Máxima post-vakantie, is dus nog niet bekend. Maar gezien de schema's van de meiden en Willem-Alexander, lijkt het wel zeker dat de royals komende week in elk geval terugkeren op Nederlandse bodem. We hebben ze gemist deze zomer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in