Zeven dingen die je waarschijnlijk niet wist over Prinses Diana
Diana

Wijlen Prinses Diana wordt nog steeds beschouwd als 'People's Princess'. Prinses Diana's persoonlijkheid was one-of-a-kind. Tijdens haar leven was ze de meest gefotografeerde vrouw ter wereld. Er was gewoon iets heel bijzonders aan deze vrouw dat maakte dat iedereen zijn hoofd omdraaide als zij voorbij kwam.

More content below the advertising

1.

Prinses Diana had heel veel vrienden en deed alles om hen te helpen. Ook op liefdesgebied. Zij heeft Sarah Ferguson (nu bekend als de hertogin van York) gekoppeld tijdens een etentje op Windsor Castle aan Prins Andrew. Ze werden verliefd en een paar maanden later waren ze getrouwd.

2.

Het favoriete restaurant van Prinses Diana was: McDonald’s. Ze hield van burgers, nuggets en frietjes en ging regelmatig met haar twee zonen naar een McDonald’s vestiging in Londen.

3.

Tijdens haar jaren als prinses mocht zij geen kleding dragen van niet-Engelse ontwerpers. Direct na haar scheiding gaat Prinses Diana op zoek naar kleding in diverse winkels in diverse landen van buitenlandse ontwerpers zoals Versace en Christian Dior. Dit verschil is duidelijk te zien. Haar outfits na haar scheiding worden losser en kregen meer sex-appeal.

4.

Gianni Versace gebruikte Prinses Diana als zijn inspiratie voor een aantal van zijn creaties. Hierin schitterende Prinses Diana na haar scheiding. Ze stierven in het zelfde jaar. Gianni eerder dan Prinses Diana. Prinses Diana was een van de mensen die zijn begrafenis bijwoonde.

5.

Op haar huwelijksdag leek haar huid porselein. Het geheim van deze uitstraling was dat zij elke dag zelfgemaakt komkommer sap nam. Elke dag een smoothie van komkommers.

6.

Na haar dood zijn de koninklijke juwelen van Prinses Diana teruggegaan naar de Koninklijke familie in opdracht van Koningin Elizabeth.

7.

Prinses Diana wist voor haar trouwen dat prins Charles verliefd was op Camilla en wilde de verloving verbreken. Haar zusjes overtuigde haar ervan dit niet te doen omdat de bevolking zo gelukkig met haar waren en al het toekomstige huwelijk aan het vieren waren.

Volgend weekend vertrekt de koninklijke familie naar de besneeuwde bergtoppen van het Oostenrijkse Lech. Daar staat maandag 25 februari ook meteen de winterse fotosessie op het programma. Door de jaren heen hebben we kroonprinses Amalia zien opgroeien in de sneeuw. Hier de leukste foto's.

De foto hierboven is in 2018 genomen. over het algemeen vermaakt Amalia zich opperbest tijdens de jaarlijkse fotosessies.

More content below the advertising

Alleen het eerste jaar moet ze nog even een beetje wennen aan alle aandacht.

Dat vind de kroonprinses maar zozo.

In de jaren daarna, mag ze zelf ook op de latten. Eerst voorzichtig aan papa's hand (kijk die geconcentreerde blik)

Maar al snel krijgt ze de smaak te pakken.

En vermaakt ze zicht opperbest in de sneeuw.

Gelukkig is er ook altijd wel iemand in de buurt om even te helpen. Zoals Prinses Mabel hier.

Over het algemeen zijn de fotosessies uiterst zonnig!

En dat levert leuke foto's van de Amalia en haar ouders op.

In 2017 zien we heel de familie in actie op de piste. Amalia als middelste tussen haar ouders en zusjes in.

Volgende week is er weer een nieuwe fotosessie in Lech. Natuurlijk lees je op Nouveau.nl het laatste nieuws en zie je de leukste foto's van Máxima, Amalia, Willem-Alexander, Ariane en Alexia op de ski's.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Erwin Olaf is verantwoordelijk voor de prachtige portretserie die vorig jaar geschoten werd van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Amalia, Ariane en Alexia, spreekt openhartig over de samenwerking met de koninklijke familie.

Begin 2018 werd Olaf gevraagd om de Oranjes op de gevoelige plaat vast te leggen voor hun kerstkaart én een portretserie.

More content below the advertising

"Ik ben trots op het koningshuis, omdat het een verbindend element is, binnen een af en toe zeer verdeelde democratie", aldus de fotokunstenaar.

Een sessie in het Paleis op de Dam had "iets magisch. Het overkomt je maar een paar keer in je carrière als fotograaf dat alles op zijn plek lijkt te vallen: de techniek, het licht, het poseren, de composities, maar ook de sfeer."

Verder laat de talentvolle fotograaf weinig los. Veel meer dan dat het "leuk" was om met de Oranjes te werken, verklapt hij niet.

Olaf toont ,behalve veel eerder werk, een klein aantal foto's die hij in opdracht maakte waaronder de spraakmakende recente platen van koning Willem-Alexander en zijn gezin. 

Meer werk van Erwin Olaf zien? Zijn dubbeltentoonstelling in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag is vanaf vandaag geopend. In Nouveau van deze maand lees je alvast een groot portret van de fotograaf. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in