Zeven dingen die je waarschijnlijk niet wist over Prinses Diana
Diana

Wijlen Prinses Diana wordt nog steeds beschouwd als 'People's Princess'. Prinses Diana's persoonlijkheid was one-of-a-kind. Tijdens haar leven was ze de meest gefotografeerde vrouw ter wereld. Er was gewoon iets heel bijzonders aan deze vrouw dat maakte dat iedereen zijn hoofd omdraaide als zij voorbij kwam.

1.

Prinses Diana had heel veel vrienden en deed alles om hen te helpen. Ook op liefdesgebied. Zij heeft Sarah Ferguson (nu bekend als de hertogin van York) gekoppeld tijdens een etentje op Windsor Castle aan Prins Andrew. Ze werden verliefd en een paar maanden later waren ze getrouwd.

2.

Het favoriete restaurant van Prinses Diana was: McDonald’s. Ze hield van burgers, nuggets en frietjes en ging regelmatig met haar twee zonen naar een McDonald’s vestiging in Londen.

3.

Tijdens haar jaren als prinses mocht zij geen kleding dragen van niet-Engelse ontwerpers. Direct na haar scheiding gaat Prinses Diana op zoek naar kleding in diverse winkels in diverse landen van buitenlandse ontwerpers zoals Versace en Christian Dior. Dit verschil is duidelijk te zien. Haar outfits na haar scheiding worden losser en kregen meer sex-appeal.

4.

Gianni Versace gebruikte Prinses Diana als zijn inspiratie voor een aantal van zijn creaties. Hierin schitterende Prinses Diana na haar scheiding. Ze stierven in het zelfde jaar. Gianni eerder dan Prinses Diana. Prinses Diana was een van de mensen die zijn begrafenis bijwoonde.

5.

Op haar huwelijksdag leek haar huid porselein. Het geheim van deze uitstraling was dat zij elke dag zelfgemaakt komkommer sap nam. Elke dag een smoothie van komkommers.

6.

Na haar dood zijn de koninklijke juwelen van Prinses Diana teruggegaan naar de Koninklijke familie in opdracht van Koningin Elizabeth.

7.

Prinses Diana wist voor haar trouwen dat prins Charles verliefd was op Camilla en wilde de verloving verbreken. Haar zusjes overtuigde haar ervan dit niet te doen omdat de bevolking zo gelukkig met haar waren en al het toekomstige huwelijk aan het vieren waren.

De opnames van The Crown seizoen 3 zijn in volle gang. Hoofdrolspeelsters Olivia Colman (koningin Elizabeth) en Helena Bonham Carter (prinses Margaret) werden samen gespot tijdens een filmdag bij Winchester Cathedral.

Volgens insiders kwamen de actrices daar bijeen om scènes op te nemen voor de begrafenis van Winston Churchill.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEWS! #HelenaBonhamCarter and Olivia Coleman filming #TheCrown . Thanks to vk.com\hbc_group

Een bericht gedeeld door Helena Bonham Carter (@bonham.carter) op

Het is voor het eerst dat we de nieuwe cast van The Crown in actie zien. Wel werden eerder al de eerste officiële foto's van de nieuwe Elizabeth, Margaret, Philip en Anthony vrijgegeven. 

Seizoen drie van The Crown begint met een helemaal verse cast omdat er een tijdssprong gemaakt wordt. Toch heeft de oude cast de serie ook nog niet losgelaten. Voormalig hoofdrolspeelster Claire Foy won maandag nog een Emmy Award voor haar vertolking van Elizabeth.

Wanneer we de nieuwe Elizabeth in actie zien, is helaas nog niet bekend. De eerste twee seizoenen van The Crown kwamen in de maand november op Netflix, maar de verwachting is dat de serie pas ergens in 2019 weer terugkeert. In de tussentijd houden we je hier natuurlijk op de hoogte van al het nieuws rondom onze favoriete serie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Die prachtige Italiaanse japon willen we natuurlijk óók op Paleis Noordeinde zien. Máxima, Willem-Alexander, prins Constantijn en prinses Laurentien verschenen zojuist op het balkon voor de traditionele balkonscène.

Maar zelden was het op de derde dinsdag van september zúlk ontzettend mooi weer als vandaag. En dat maakte de plaatjes van de Oranjes op het balkon van het werkpaleis des te mooier.

Natuurlijk hielp Máxima ook flink, in die prachtige Luisa Beccaria. Laurentien droeg vandaag een jurk van Hardies Couture.

We kunnen er hier geen genoeg van krijgen, maar gelukkig hoeven we ook niet erg lang zonder Máxima: donderdag verschijnt ze alweer bij een evenement voor Meer Muziek in de Klas. Toch zal het even duren voor we onze koningin weer op chique zien. Op 10 oktober gaan de Oranjes op werkbezoek in Duitsland, en staan er twee diners op de agenda.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in