Zeven dingen die je waarschijnlijk niet wist over Prinses Diana
Diana
Diana

Wijlen Prinses Diana wordt nog steeds beschouwd als 'People's Princess'. Prinses Diana's persoonlijkheid was one-of-a-kind. Tijdens haar leven was ze de meest gefotografeerde vrouw ter wereld. Er was gewoon iets heel bijzonders aan deze vrouw dat maakte dat iedereen zijn hoofd omdraaide als zij voorbij kwam.

1.

Prinses Diana had heel veel vrienden en deed alles om hen te helpen. Ook op liefdesgebied. Zij heeft Sarah Ferguson (nu bekend als de hertogin van York) gekoppeld tijdens een etentje op Windsor Castle aan Prins Andrew. Ze werden verliefd en een paar maanden later waren ze getrouwd.

2.

Het favoriete restaurant van Prinses Diana was: McDonald’s. Ze hield van burgers, nuggets en frietjes en ging regelmatig met haar twee zonen naar een McDonald’s vestiging in Londen.

3.

Tijdens haar jaren als prinses mocht zij geen kleding dragen van niet-Engelse ontwerpers. Direct na haar scheiding gaat Prinses Diana op zoek naar kleding in diverse winkels in diverse landen van buitenlandse ontwerpers zoals Versace en Christian Dior. Dit verschil is duidelijk te zien. Haar outfits na haar scheiding worden losser en kregen meer sex-appeal.

4.

Gianni Versace gebruikte Prinses Diana als zijn inspiratie voor een aantal van zijn creaties. Hierin schitterende Prinses Diana na haar scheiding. Ze stierven in het zelfde jaar. Gianni eerder dan Prinses Diana. Prinses Diana was een van de mensen die zijn begrafenis bijwoonde.

5.

Op haar huwelijksdag leek haar huid porselein. Het geheim van deze uitstraling was dat zij elke dag zelfgemaakt komkommer sap nam. Elke dag een smoothie van komkommers.

6.

Na haar dood zijn de koninklijke juwelen van Prinses Diana teruggegaan naar de Koninklijke familie in opdracht van Koningin Elizabeth.

7.

Prinses Diana wist voor haar trouwen dat prins Charles verliefd was op Camilla en wilde de verloving verbreken. Haar zusjes overtuigde haar ervan dit niet te doen omdat de bevolking zo gelukkig met haar waren en al het toekomstige huwelijk aan het vieren waren.

De Britse koningin Elizabeth heeft haar laatste corgi laten inslapen. De bijna vijftienjarige Willow was volgens de Daily Mail ziek en Elizabeth wilde niet dat de hond zou lijden.

Door de dood van Willow komt er een einde aan een tijdperk van corgi's aan het Britse hof.

Elizabeth heeft er gedurende haar koningschap tientallen gehad, maar maakte in 2015 bekend dat er geen nieuwe meer zouden komen omdat ze bang was dat ze er over zou struikelen en dan maanden zou zijn uitgeschakeld door ernstig letsel.

Elizabeth heeft nu nog twee dorgi's (kruising tussen een Corgi en een dachshund) Candy en Vulcan. De twee viervoeters zijn allebei op leeftijd, waardoor hun gedrag wat meer voorspelbaar is.

Willow was samen met Holly, de corgi die in het najaar van 2016 stierf, een van de hoofdrolspelers in de James Bond-sketch die speciaal voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen werd gemaakt.

Daarin was te zien hoe de viervoeters vrolijk door het paleis tippelden terwijl acteur Daniel Craig als Bond de koningin ophaalde per helikopter.

Het Britse hof wil niet op het nieuws reageren omdat het een privékwestie is, maar insiders vertellen de Daily Mail dat koningin Elizabeth diep bedroefd is vanwege het verlies van Willow.

Een romantisch afspraakje voor ons koningspaar: Willem-Alexander en Máxima schoven woensdagavond aan bij de première van Gurre-Lieder.

Het was de tweede première in een week tijd voor Máxima, die maandagavond ook al bij de eerste voorstelling van de musical The Color Purple was.

Ook dit keer weer straalde ze, met haar man aan haar zijde. In De Nationale Opera in Amsterdam genoot het koppel van de romantische voorstelling.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in