Een van Máxima's favoriete designers, Claes Iversen, is op zoek naar een coupeur. Als je wordt aangenomen, werk je vast mee aan een paar 'kleedjes' van onze Koningin. Daarom een overzicht van Máxima & Claes; 6x a match made in heaven.

Deze rode jurk van de Deens-Nederlandse ontwerper is bewerkt met pailletten en droeg Máxima tijdens meerdere events. De eerste keer zagen we 'm tijdens het staatsbezoek aan Denemarken in 2015. Goed gevonden door de Deense roots van de designer.

In China straalde onze koningin in een custom ontwerp van Claes Iversen. De jurk is geïnspireerd op een ontwerp uit zijn spring-summer collectie van 2017.

De koningin had voor haar ontmoeting met Ivanka Trump een stukje Nederland meegenomen. Ze verscheen in een lipstick rood broekpak en een bijbehorende blouse met kwastjes van onze eigen Claes Iversen.

Tijdens het bezoek van Jordaans koningspaar leken beide koninginnen onderling het kleurenpalet te hebben vastgesteld op grijs (met een vleugje bruin erdoor voor Rania). 

Eerder tijdens dat bezoek, piepte er ook al een Claes Iversen-creatie onder haar mantel vandaan:

Deze paarse jas zagen we toen de Argentijnse president een bezoek bracht aan ons land in maart 2017:

Zowel in kleur als aardetinten, staan Claes Iversen's creaties onze Koningin onverminderd goed. En daar kan jij dus aan meewerken. Hieronder een deel van de vacature ;-)

Beeld: ANP, Hollandse Hoogte

De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Je even een echte royal wanen? Het kan tijdens Royal Polo at the Palace: een polotoernooi bij het paleis in Apeldoorn.

Nationale en internationale poloteams strijden op zaterdag 25 en zondag 26 augustus om de King’s Cup voor het prachtige decor van het paleis. En nog leuker: de tuinen, Koninklijke stallen en het dak van het paleis zijn die dagen ook opengesteld voor bezoekers.

Om voor het ultieme royalgevoel te zorgen wordt er tussen de wedstrijden door een ‘charity-veiling’ gehouden door veilinghuis Bonhams, en zijn er typisch Engelse sportrijtuigen te bezichtigen, compleet met chique passagiers.

Zelf kun je ook op chique naar Apeldoorn: de dresscode voor de dagen is Summer Chiq – en er wordt een prijs uitgereikt voor het beste hoedje. Lijkt ons een stijlvolle manier om de zomer af te sluiten. Tickets koop je hier.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in