Op 29 september was het Dress Red Day, de dag dat De Hartstichting iedereen oproept iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Nou, laat dat maar aan Máxima over. De latina in haar laat zich gelden als ze zich kleedt in flamboyant rood. Nouveau’s royalty-deskundige Claudia Witteveen en Hoofdredacteur Claudia Straatmans bespreken een paar rode outfits van de koningin.

Claudia Witteveen, royalty-watcher Nouveau online:

‘Ze mag dan volledig ingeburgerd zijn, veel Nederlanders blijven Máxima toch zien als die temperamentvolle Argentijnse. Een kleurrijke vrouw binnen ons koningshuis, en dat viert ze regelmatig met felrood.

Het pak dat ze vorig jaar in New York droeg, is daar een goed voorbeeld van:

Dat Valentino – de ontwerper van dit jumpsuit én van haar bruidsjurk – een van haar favoriete designers is, helpt een handje.

Maar ook de jurken van Claes Iversen en Natan (hieronder) vind ik om in te lijsten. De levenslust spat ervan af.’

Claudia Straatmans, hoofd-redacteur Nouveau:

‘Máxima werkt graag met de Nederlands-Deense ontwerper Claes Iversen. De getoonde jurk van Claes is aangepast voor haar staatsbezoek aan China.

Het capemodel is veranderd in lange mouwen, zodat de jurk draagbaarder is. De tinten rood van haar tas en schoenen heeft Máxima geraffineerd met elkaar gecombineerd, wat resulteert in een chique en feestelijke outfit. De dunne, huidkleurige panty maakt de look modern en zachter.’

Favorieten van de redactie:

Op haar reis naar Sicilië zag Máxima er fabelachtig uit in haar rode kaftan van Valentino. Die trok ze bij het bezoek aan Luxemburg wederom uit de kast. Wat een droom van een jurk!

Nog een andere favoriet van de redactie is deze off-shoulder jurk:

Zoals je ziet, rood is echt een goede kleur voor koningin Máxima. Wat trek jij aan op Dress Red Day?

Beeld: Getty Images/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Regenen deed het al heel lang niet meer in Dubbo, Australië. Dus was de verrassing groot dat er, uitgerekend toen Harry en Meghan op bezoek waren, een wolkbreuk plaatsvond. De royals pasten zich gezellig aan aan de barre omstandigheden.

Dat de liefde er tussen de duke en duchess nog altijd van af spat was wel duidelijk, maar samen schuilend onder een parapluutje vormden ze toch wel een heel verliefd paartje. Wat een gezellige foto's.

Het lijkt wel een romantische film zo...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The romance 💕

Een bericht gedeeld door HRH Meghan, Duchess of Sussex (@hrhduchessofsussex) op

Ook met de liefde voor hun aankomende baby zit het zichtbaar goed. Zie die twee even in katzwijm vallen om een lekker paar babybeentjes.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend (woensdag) bij de jubileumviering van het Verbond van Verzekeraars. En trok daarvoor een spetterende (en welbekende) Natan-look uit de kast.

Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken, waarvan het Verbond van Verzekeraars weer een partner is. Reden genoeg dus voor onze koningin om de paar kilometers naar Den Haag te maken om de leden te feliciteren met de opening van hun nieuwe kantoor.

Ze droeg voor de gelegenheid een geruite rok met een prachtige rode blouse van modehuis Natan. Een outfit die we vorig jaar ook al twee keer voorbij zagen komen. Zoals we gisteren al concludeerden: de koningin heeft zin in een kleurig najaar. Al is deze look wel even héél wat herfstiger dan die in Zeeland.

Het is een enorm drukke week voor onze koningin: maandag- en dinsdagavond kreeg ze op Paleis Noordeinde hoogwaardigheidsbekleders over de vloer, dinsdag ging ze met de koning op streekbezoek in Zeeland, en vandaag staat naast het Verbond van Verzekeraars ook een speech tijdens het One Young World-congres op het programma.

Daarna heeft ze een paar broodnodige dagen vrij, al zullen die ongetwijfeld gevuld zijn met het doorpassen van outfits voor haar aankomende grote staatsbezoek: volgende week gaat ons koningspaar naar Groot-Brittannië voor ontmoetingen met onder andere koningin Elizabeth (ze logeren op Buckingham Palace), prins Charles en Camilla.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in