Op 29 september was het Dress Red Day, de dag dat De Hartstichting iedereen oproept iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Nou, laat dat maar aan Máxima over. De latina in haar laat zich gelden als ze zich kleedt in flamboyant rood. Nouveau’s royalty-deskundige Claudia Witteveen en Hoofdredacteur Claudia Straatmans bespreken een paar rode outfits van de koningin.

Claudia Witteveen, royalty-watcher Nouveau online:

‘Ze mag dan volledig ingeburgerd zijn, veel Nederlanders blijven Máxima toch zien als die temperamentvolle Argentijnse. Een kleurrijke vrouw binnen ons koningshuis, en dat viert ze regelmatig met felrood.

Article continues after the ad

Het pak dat ze vorig jaar in New York droeg, is daar een goed voorbeeld van:

Dat Valentino – de ontwerper van dit jumpsuit én van haar bruidsjurk – een van haar favoriete designers is, helpt een handje.

Maar ook de jurken van Claes Iversen en Natan (hieronder) vind ik om in te lijsten. De levenslust spat ervan af.’

Claudia Straatmans, hoofd-redacteur Nouveau:

‘Máxima werkt graag met de Nederlands-Deense ontwerper Claes Iversen. De getoonde jurk van Claes is aangepast voor haar staatsbezoek aan China.

Het capemodel is veranderd in lange mouwen, zodat de jurk draagbaarder is. De tinten rood van haar tas en schoenen heeft Máxima geraffineerd met elkaar gecombineerd, wat resulteert in een chique en feestelijke outfit. De dunne, huidkleurige panty maakt de look modern en zachter.’

Favorieten van de redactie:

Op haar reis naar Sicilië zag Máxima er fabelachtig uit in haar rode kaftan van Valentino. Die trok ze bij het bezoek aan Luxemburg wederom uit de kast. Wat een droom van een jurk!

Nog een andere favoriet van de redactie is deze off-shoulder jurk:

Zoals je ziet, rood is echt een goede kleur voor koningin Máxima. Wat trek jij aan op Dress Red Day?

Beeld: Getty Images/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in