Prachtig kleurenpalet

Het kleurenpalet van koningin Máxima is eindeloos. Haar lievelingskleur is groen, maar de koningin draagt ook graag verschillende tinten blauw. 

Hieronder haar vijf mooiste outfits (volgens ons dan).

More content below the advertising

1. Op de baby blauwe tour

Stijlvol met een hoofdletter S, deze zacht blauwe jurk van Máxima’s favoriete Vlaamse huis Natan. Ze maakte de look – als een echte mode daredevil – af met een plussize clutch met slangenprint. Gevolg: men had meer oog voor onze koningin dan het nieuwe bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank.

2. Op de budget tour

Vriendelijk voor de portemonnee is ook onze koningin niet vreemd. Naar verluidt winkelt ze ook graag bij de Zara in Den Haag. Bij het programma Kinderen Maken Muziek in het Apeldoornse Kristal droeg ze een ‘nassaublauwe’ jurk van Ladress.

3. Het 'blauwtje' van Jan

En natuurlijk mag ook ‘De Blauwe Jurk’ tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander niet in het lijstje ontbreken. De jurk is ontworpen door Jan Taminiau.

De japon dook overigens onlangs nog op in de kerstfilm A Christmas Prince. De designer, die maar liefst twee maanden met zijn team fulltime is bezig geweest aan deze bijzondere jurk, is vereerd dat zijn design 'gekopieerd' is. 

4. Iedereen wilde haar spijkerjurk

Tijdens het jaarlijkse fotomoment met haar man koning Willem-Alexander en haar drie dochters, voor de laatste keer bij Villa Eikenhorst, droeg de koningin een spijkerjurk die iedereen wilde hebben. 

De jurk met diepe steekzakken is van Co uit LA. Voor de liefhebber, hij is hier nog steeds verkrijgbaar. 

5. 'Klokkenspel'

Vorig jaar was Máxima aanwezig in The Hague Institute for Global Justice en woonde ze de opening bij van een seminar over de bescherming van onderwijs in conflictsituaties. Daar droeg ze een blauwe japon met klokmouwen/trompetmouwen van de Londense designer Roksanda.

De mouw is gevoerd in een contrasterende kleur en is veelvuldig terug te zien in de collectie van het merk. 

Bron: Blauw Bloed/ Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Jacques en Gabriella van Monaco gingen eerder deze maand op een bijzondere reis: ze gingen voor het eerst naar Zuid-Afrika, het moederland van mama Charlene.

Charlene keert regelmatig terug naar haar geboorteland, maar deed dit nog nooit eerder met haar tweeling op sleeptouw. Daar kwam vorige week verandering in.

More content below the advertising

Ze nam haar kinderen mee naar natuurreservaat Kwazulu-Natal, waar ze zich de ogen uitkeken. En maakte daar onderstaande filmpje van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

First African Experience

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in