Pimpelpaars met een goud en koninlijk randje

Mooi rood is niet lelijk is het gezegde, maar dat geldt ook voor de kleur paars. En zeker als het gedragen wordt door onze koningin Máxima. 

In de afgelopen jaren heeft ze de kleur, op dit moment een trendkleur, vele malen gedragen.

1. Purple reign

Zo pakte ze tijdens Prinsjesdag in 2008 uit met een prachtige paarse japon van stretch mousseline van Hoogeweegen Rouwers. De hoed bestond uit verschillende kleuren sinamay met handgemaakte bloemen van zijde.

2. Lila

Na een bijzonder mooie toespraak over haar overleden zus Inés Zorreguieta pakte de koningin haar werkschema weer op. Máxima opende in Den Haag het symposium Wijzer in Geldzaken in het paars. Ze droeg een nieuwe jurk van Natan, overtrokken met een doorzichtige stof met lila geborduurde bloemen.

3. Dutch Design

De koningin is ook dol op Dutch Design. Zo draagt ze vaak een Taminiau of een Iversen. Een favoriete paarse jurk van ons is er eentje van Jan Taminiau die de koningin droeg tijdens het diner voor 150 genodigden in het Paleis op de Dam. Het gaat om een lavendelkleurige, asymmetrische robe met ontblote linkerschouder, gouden borduursels in organische vormen en opgestikte paarse bloemen. Om haar schouders droeg ze een fuchsiakleurige omslagdoek. 

4. Geen kreukels

Bij het bezoek van het Argentijnse presidentiële paar werd wederom iets in het paars uit de kast getrokken. Het gaat om een creatie van Claes Iversen: een paarse mantel gemaakt van van scuba, waardoor hij niet kreukt. 

5. Geroemde jurk

Koningin Máxima droeg tijdens haar bezoek aan Mexico in de japon die werd geroemd door het Amerikaanse blad Vanity Fair. Het gaat om een paarse jurk met klokmouwen van de Servische ontwerpster Roksanda.

Bron: Modekoninginmaxima/Blauw Bloed Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Vanaf aankomende dinsdag ligt het bijzondere boek 'In gesprek met de Oranjes' in de winkel. Openhartige interviews van de laatste vijftig (!) jaar met de leden van het Koninklijk Huis zijn gebundeld. een bijzonder naslagwerk!

In de televisie-interviews laat het koninklijk huis zich vaak intiemer benaderen dan ze zelf lijken te beseffen. Je krijgt als kijker de indruk dat de geïnterviewden soms niet helemaal beseffen hoezeer ze ‘uit de school klappen’.

Denk aan momenten als Willem-Alexander is gesprek met Paul Witteman, waarin hij zegt dat hij liever op zijn grootmoeder dan op zijn moeder zou willen lijken. Of prinses Juliana, die aan haar man Bernhard vraagt hoe hij op het idiote idee is gekomen om met haar te trouwen.

Wat voor henzelf niet ‘nieuwswaardig’ lijkt, omdat ze er zo vertrouwd mee zijn, biedt de toeschouwer een blik in hun intieme leven en gedachtewereld.

In het 520 pagina's dikke boek lees je gesprekken met de Oranjes, inclusief prachtig archiefbeeld en sprekende foto’s. Een absolute must-have voor elke Royalty-liefhebber!

Vanaf 20 november in de winkel. ISBN: 9789059568716.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Wij zijn dol op het programma Lang leve de Muziekshow, waarbij Koningin Máxima kinderen op Villa Eikenhorst uitnodigt om over hun instrument te vertellen. Vandaag is de harp aan de beurt.

Koningin Máxima toont zich van haar meest ontspannen kant tijdens de bezoeken. En en passant krijgen we ook nog een stukje van Villa Eikenhorst te zien. Leuk!

Wij krijgen echt geen genoeg van deze leuke, humoristische koningin!

Beeld: AVROTROS

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in