Mooi rood is niet lelijk is het gezegde, maar dat geldt ook voor de kleur paars. En zeker als het gedragen wordt door onze koningin Máxima. 

In de afgelopen jaren heeft ze de kleur, op dit moment een trendkleur, vele malen gedragen.

Article continues after the ad

1. Purple reign

Zo pakte ze tijdens Prinsjesdag in 2008 uit met een prachtige paarse japon van stretch mousseline van Hoogeweegen Rouwers. De hoed bestond uit verschillende kleuren sinamay met handgemaakte bloemen van zijde.

2. Lila

Na een bijzonder mooie toespraak over haar overleden zus Inés Zorreguieta pakte de koningin haar werkschema weer op. Máxima opende in Den Haag het symposium Wijzer in Geldzaken in het paars. Ze droeg een nieuwe jurk van Natan, overtrokken met een doorzichtige stof met lila geborduurde bloemen.

3. Dutch Design

De koningin is ook dol op Dutch Design. Zo draagt ze vaak een Taminiau of een Iversen. Een favoriete paarse jurk van ons is er eentje van Jan Taminiau die de koningin droeg tijdens het diner voor 150 genodigden in het Paleis op de Dam. Het gaat om een lavendelkleurige, asymmetrische robe met ontblote linkerschouder, gouden borduursels in organische vormen en opgestikte paarse bloemen. Om haar schouders droeg ze een fuchsiakleurige omslagdoek. 

4. Geen kreukels

Bij het bezoek van het Argentijnse presidentiële paar werd wederom iets in het paars uit de kast getrokken. Het gaat om een creatie van Claes Iversen: een paarse mantel gemaakt van van scuba, waardoor hij niet kreukt. 

5. Geroemde jurk

Koningin Máxima droeg tijdens haar bezoek aan Mexico in de japon die werd geroemd door het Amerikaanse blad Vanity Fair. Het gaat om een paarse jurk met klokmouwen van de Servische ontwerpster Roksanda.

Bron: Modekoninginmaxima/Blauw Bloed Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in