Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 x Máxima in Claes Iversen

Hoewel onze koningin uit te tekenen is in een outfit van haar favoriete Belgische modehuis Natan, is ze ook dol op Dutch design. Zo droeg Máxima meerdere keren een ontwerp van Claes Iversen. En daar hebben we een mooi lijstje van samengesteld.  1. Glitters op Bevrijdingsdag Máxima zorgde op Bevri...

5 x Máxima in Claes Iversen

Hoewel onze koningin uit te tekenen is in een outfit van haar favoriete Belgische modehuis Natan, is ze ook dol op Dutch design. Zo droeg Máxima meerdere keren een ontwerp van Claes Iversen.

En daar hebben we een mooi lijstje van samengesteld. 

1. Glitters op Bevrijdingsdag

Máxima zorgde op Bevrijdingsdag dit jaar voor een hoop oh's en ah's. Wat zag onze koningin er prachtig uit in een creatie van Claes Iversen. De jurk van zijden chiffon met pailletten en brede leren riem is geïnspireerd op een look uit de lente/zomer 2018 collectie van de Deens-Nederlandse designer.

De japon is oorspronkelijk doorzichtig, maar dat kan bij een koningin natuurlijk niet. Máxima maakte haar look af met een paar hakken Salvatore Ferragamo (een merk dat ze graag draagt) en een clutch van Bottega Veneta.

2. Bordeaux in China

Dit was uiteraard niet de eerste keer dat ze was koos van Claes Iversen. Ze droeg ook een prachtige (rode) parel tijdens het staatsbezoek aan China. 

Koningin Máxima werd voor het eerst in de jurk gezien tijdens de ontmoeting met premier Li. De bordeaux rode jurk met oranje stiksels is geïnspireerd op een ontwerp uit de SS17 couture collectie van de ontwerper.

3. Rood met bloot

Toen de koningin een bezoek bracht aan Denemarken (2015) koos ze, hoe kan het ook anders, voor 'een Claes'. Ze droeg deze keer een rode japon (met blote schouder), die bewerkt is met pailletten.

De jurk heeft ze overigens naar meerdere events gedragen. Want ja, ook Máxima houdt van recyclen. 

4. Knalgeel 

Tijdens het staatsbezoek van de koning en koningin van Jordanië droeg Máxima deze knalgele jurk (met horizontale volants) van Claes Iversen. Want mooi geel is niet lelijk. De koningin kiest niet vaak voor deze kleur, maar het staat haar wel goed. 

Het diamanten collier dat Máxima draagt is grotendeels zeventiende-eeuws.

5. Prinsjesdag

Ook op Prinsjesdag in 2016 koos Máxima voor een creatie van Claes Iversen. Deze keer een nachtblauwe zijde Armure top en een goudkleurige zijde satijn double gabardine rok. 'Wat fijn dat Máxima weer Claes Iversen draagt.

Erkenning na het drama van de 'hakenkruismantel'', schreef Josine Droogendijk van Modekoninginmaxima.nl er destijds over. Ondanks alle gedoe na de mantel met kruizen die hij maakte (bakken kritiek), is ze Claes gewoon trouw gebleven. 

Bron: Modekoninginmaxima.nl/Blauw Bloed Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in