Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 x De hoeden van koningin Máxima (+tips van de maakster)

Petje af voor de hoeden die koningin Máxima afgelopen weken koos bij verschillende gelegenheden. Groot, klein, lekker opvallend, soms een beetje bijzonder en een grote favoriet kwamen allemaal voorbij. Wij zetten ze op een rijtje. Hoedje van... Willem-Alexander en Máxima brachten de afgelopen wee...

5 x De hoeden van koningin Máxima (+tips van de maakster)

Petje af voor de hoeden die koningin Máxima afgelopen weken koos bij verschillende gelegenheden. Groot, klein, lekker opvallend, soms een beetje bijzonder en een grote favoriet kwamen allemaal voorbij.

Wij zetten ze op een rijtje.

Hoedje van...

Willem-Alexander en Máxima brachten de afgelopen week drie dagen een bezoek aan de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland. Voor elke gelegenheid koos de koningin een bijzonder hoofddeksel.

1. Dol op deze

De koningin maakte een grappige en ook wel een beetje opvallende keuze tijdens een bezoek aan een wijngaard in Bernkastel-Kues. Ze koos ten eerste voor een hoed die ze al tien keer eerder droeg, maar de zwarte vilten relevé van Fabienne Delvigne droeg ze ook nog eens twee keer eerder bij een bezoek aan Duitsland.

2. Vandaag is rood

Tijdens de tweede dag van het werkbezoek wilde de koningin lekker knallen en dus koos ze een lipstick rode turban (een kleintje deze keer) van wederom Fabienne Delvigne. Ja, het is echt haar favoriete hoedenmaakster.

3. Flaphoed

Op de derde dag van het werkbezoek aan Duitsland kwam er 'een flapper' tevoorschijn, een bordeaux rode. Ook deze hoed zagen we al eerder voorbij komen vorig jaar. En ja de maakster, het wordt eigenlijk een beetje saai zo, is ook deze keer Fabienne Delvigne. Never change a winning team. 

4. Lekker bol

Eenmaal teruggekomen in Nederland stond er een streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen in de provincie Zeeland gepland. Ook daar werd weer een hoofddeksel tevoorschijn getoverd. De rode turban (een bolle) komt uit het atelier van Fabienne Delvigne.

5. Bibi

Een dag na het streekbezoek was de koningin aanwezig bij de jubileumviering van het 40-jarig bestaan van het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Haar hoed, die de prachtige naam bibi kreeg, is van fluweel en voile. En ja, ook deze maakte Fabienne Delvigne.

3 vragen aan dé hoedenmaakster van Máxima

Koningin Máxima draagt vaak een hoed, dus waarom wij eigenlijk niet? We stelden drie vragen aan Fabienne Delvigne, hoedenontwerpster voor menig Europees koningshuis, ook voor Máxima.

Wanneer draag je nu wel of geen hoed?

‘Een hoed kun je elke dag dragen! Om jezelf tegen zon of regen te beschermen, maar ook om een outfit extra in de verf te zetten.’

Wanneer draag je zelf een hoed?

‘Zo vaak als mogelijk. Ik grijp ook elke verschijning op cocktailparty’s of sociale bijeenkomsten aan om mijn creaties te laten zien.’

De hoedentrend voor dit seizoen

Urban chic, vertaald in verfijnde materialen zoals fluweel, vilt, leer en hoogpolig vilt. De kleuren: nuances van blauw en cognac, gemengd met poederroze. ‘Die staan voor de eenvoud en elegantie van het Huis Fabienne Delvigne.’

Bron: Modekoninginmaxima en Nouveau. Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in