Van gezichtsgymnastiek tot je nagels doorzichtig lakken

De royals zien er altijd uit om door een koninklijk ringetje te halen. Uiteraard gaat dat niet vanzelf. Ook zij hebben daar zo hun foefjes voor. 

En deze lifehacks delen we graag met jullie.

1. Rozenbottelolie

Kate Middleton zweert bij het gebruik van rozenbottelolie. In US Weekly verklapte een bron ooit dat ze dagelijks Trilogy's Rosehip Oil gebruikt. Het doet wonderen voor haar huid.

2. Gekke bekken trekken

Meghan Markle doet aan gezichtsgymnastiek. Ze laat schoonheidsspecialiste (die heel veel sterren behandelt) Nichola Joss elke maand los op d'r gezicht.

En ja, dat betekent onder meer gekke bekken trekken. "Ik zweer je, hoe onnozel je je ook voelt tijdens de behandeling, het werkt. Ze vormt je gezicht zo’n beetje van binnenuit", verklapte Meghan jaren geleden in een interview.

3. Tandenborstel voor je haar

Maar de vrouw van prins Harry heeft meer tips voor ons. Meghan draagt tegenwoordig d'r haar in een knotje. En die moet er dan natuurlijk wel koninklijk uitzien.

Meghan: "Voor de pluizende plukjes spray ik haarspray op een tandenborstel en strijk ze weg." Altijd een tandenborstel meenemen dus.

4. Doorzichtige lak

Zowel koningin Elizabeth als Kate Middleton lakken de nagels vaak met doorzichtige lak: dat staat verzorgt. Het merk Essie is bij beiden favoriet. Kate droeg Essie's Allure op haar bruiloft en de Queen draagt al sinds de jaren tachtig de kleur Ballet Slippers (zie hieronder).

5. Smooth lips 

Zowel Kate als Meghan zorgen voor kissable lips. Beide vrouwen vinden het belangrijk hun lippen niet uit te laten drogen en dus goed te hydrateren. Meghan gebruikt het liefst Fresh Sugar Advanced Therapy Lip Treatment met SPF 15.

Bron: Bustle/Elle Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Hoewel onze koningin uit te tekenen is in een outfit van haar favoriete Belgische modehuis Natan, is ze ook dol op Dutch design. Zo droeg Máxima meerdere keren een ontwerp van Claes Iversen.

En daar hebben we een mooi lijstje van samengesteld. 

1. Glitters op Bevrijdingsdag

Máxima zorgde op Bevrijdingsdag dit jaar voor een hoop oh's en ah's. Wat zag onze koningin er prachtig uit in een creatie van Claes Iversen. De jurk van zijden chiffon met pailletten en brede leren riem is geïnspireerd op een look uit de lente/zomer 2018 collectie van de Deens-Nederlandse designer.

De japon is oorspronkelijk doorzichtig, maar dat kan bij een koningin natuurlijk niet. Máxima maakte haar look af met een paar hakken Salvatore Ferragamo (een merk dat ze graag draagt) en een clutch van Bottega Veneta.

2. Bordeaux in China

Dit was uiteraard niet de eerste keer dat ze was koos van Claes Iversen. Ze droeg ook een prachtige (rode) parel tijdens het staatsbezoek aan China. 

Koningin Máxima werd voor het eerst in de jurk gezien tijdens de ontmoeting met premier Li. De bordeaux rode jurk met oranje stiksels is geïnspireerd op een ontwerp uit de SS17 couture collectie van de ontwerper.

3. Rood met bloot

Toen de koningin een bezoek bracht aan Denemarken (2015) koos ze, hoe kan het ook anders, voor 'een Claes'. Ze droeg deze keer een rode japon (met blote schouder), die bewerkt is met pailletten.

De jurk heeft ze overigens naar meerdere events gedragen. Want ja, ook Máxima houdt van recyclen. 

4. Knalgeel 

Tijdens het staatsbezoek van de koning en koningin van Jordanië droeg Máxima deze knalgele jurk (met horizontale volants) van Claes Iversen. Want mooi geel is niet lelijk. De koningin kiest niet vaak voor deze kleur, maar het staat haar wel goed. 

Het diamanten collier dat Máxima draagt is grotendeels zeventiende-eeuws.

5. Prinsjesdag

Ook op Prinsjesdag in 2016 koos Máxima voor een creatie van Claes Iversen. Deze keer een nachtblauwe zijde Armure top en een goudkleurige zijde satijn double gabardine rok. 'Wat fijn dat Máxima weer Claes Iversen draagt.

Erkenning na het drama van de 'hakenkruismantel'', schreef Josine Droogendijk van Modekoninginmaxima.nl er destijds over. Ondanks alle gedoe na de mantel met kruizen die hij maakte (bakken kritiek), is ze Claes gewoon trouw gebleven. 

Bron: Modekoninginmaxima.nl/Blauw Bloed Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De nobelprijswinnaar overleed na een kort ziekbed in Zwitserland. Als secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft hij enorm veel betekend. Zowel Máxima en Willem-Alexander en Mabel reageren geschokt en geraakt op het nieuws.

Hij was de eerste VN-baas uit Sub-Saharaans Afrika en de eerste die uit de eigen gelederen kwam. Hij werd geroemd om zijn diplomatieke houding, die hij combineerde met een flinke eigenzinnigheid, volgens NU.nl.

Reacties

In die hoedanigheid hebben Máxima, Willem-Alexander en Mabel ook kennis met hem gemaakt. Het koningspaar gaf een officiële verklaring vrij:

"Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Kofi Annan. Wij herinneren ons zijn warmte en zijn wijsheid. Onvermoeibaar zette hij zich in voor recht en vrede en een beter leven voor mensen overal ter wereld.

Kofi Annan kon mensen bij elkaar brengen. In zijn stem klonken overtuigingskracht en compassie door en daarmee wist hij mensen te raken en te motiveren. In gedachten zijn wij bij zijn vrouw en kinderen"

Prinses Mabel

Prinses Mabel plaatse haar reactie op Twitter. Ze is oud-directeur van The Elders, waar Kofi Annan deel van uitmaakte.

Beeld: ANP