The big 4-0: in Monaco viert prinses Charlene vandaag een mijlpaal. Ter gelegenheid van deze grote verjaardag blikken wij terug op haar road to glamourprinses.

Ze ging van make-uploze zwemster naar regelrechte glamourdiva, van doodgewoon meisje naar prinses en moeder van de Monegaskische troonopvolger. Een gemakkelijke weg was het niet, voor prinses Charlene. Die ten prooi viel aan nare geruchten over haar huwelijk en een bezoekje te veel aan de plastisch chirurg. Toch lijkt ze momenteel lekker in haar vel te zitten, met Albert (die zelf in maart 60 wordt) en hun tweeling aan haar zijde. Charlene's tocht tot nog toe in beeld.

Als nieuwbakken - en ongestijld - liefje van playboyprins AlbertZo'n sprookje was hun huwelijk volgens geruchten niet. Toch is Charlene ook vijf jaar later nog gewoon met Albert.

Ze moest haar zwemcarrière gedag zeggen...

Maar kreeg daar wel een bestaan als glamourprinses voor terug


Uiteindelijk kreeg ze na drie lange jaren bumpwatch een tweeling: Jacques (de troonopvolger) en Gabriella (die een paar minuten eerder kwam). En leek de liefde tussen haar en Albert ook weer op te bloeien. Op naar nóg vijf jaar dan maar.


Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in