Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

4 x Máxima heeft liefde voor de broche

Het is bekend dat onze koningin graag een duik neemt in de juwelenkluis van de Oranjes. Niet zo gek ook met al dat moois. Haar favoriet is toch de broche. 1. Uniek Zo droeg Máxima vorige week een unieke broche tijdens een staatsbanket genaamde de Devant de Corsage. Een topstuk wat door de toenmal...

4 x Máxima heeft liefde voor de broche

Het is bekend dat onze koningin graag een duik neemt in de juwelenkluis van de Oranjes. Niet zo gek ook met al dat moois. Haar favoriet is toch de broche.

1. Uniek

Zo droeg Máxima vorige week een unieke broche tijdens een staatsbanket genaamde de Devant de Corsage. Een topstuk wat door de toenmalige prinses Juliana in de jaren tachtig gedragen werd. De uit 214 briljant geslepen diamanten bestaande broche is een echt topstuk.

2. De kever

In de collectie van de koningin vinden we veel insecten, daar houdt ze van (in de vorm van een sieraad dan). Zo is ze al meerdere malen gespot met een enorme meikever.. Máxima droeg deze tijdens een staatsbezoek in Portugal, maar ook een aantal maanden daarvoor in 2017. 

3. Strik erom

Een broche die de koningin met enige regelmaat draagt: de vlinderstrik. Een zilveren diamanten strikbroche met een grote, open peervormige pendant, die bestaat uit een dubbele rij diamanten. Zo zagen we dit exemplaar voorbij komen toen de koningin en haar man een bezoek brachten aan Rome.

4. Met vlinders

Insecten zijn favoriet bij de koningin. Naast kevers en spinnen draagt Máxima ook graag vlinders zoals we hierboven zien. Zo kwam het mooie diertje ook voorbij in Japan. De broche die Máxima draagt komt uit de Stuart Parure en is een gedeelte van de devant de corsage.

Bron: Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in