Het is bekend dat onze koningin graag een duik neemt in de juwelenkluis van de Oranjes. Niet zo gek ook met al dat moois. Haar favoriet is toch de broche.

1. Uniek

Zo droeg Máxima vorige week een unieke broche tijdens een staatsbanket genaamde de Devant de Corsage. Een topstuk wat door de toenmalige prinses Juliana in de jaren tachtig gedragen werd. De uit 214 briljant geslepen diamanten bestaande broche is een echt topstuk.

More content below the advertising

2. De kever

In de collectie van de koningin vinden we veel insecten, daar houdt ze van (in de vorm van een sieraad dan). Zo is ze al meerdere malen gespot met een enorme meikever.. Máxima droeg deze tijdens een staatsbezoek in Portugal, maar ook een aantal maanden daarvoor in 2017. 

3. Strik erom

Een broche die de koningin met enige regelmaat draagt: de vlinderstrik. Een zilveren diamanten strikbroche met een grote, open peervormige pendant, die bestaat uit een dubbele rij diamanten. Zo zagen we dit exemplaar voorbij komen toen de koningin en haar man een bezoek brachten aan Rome.

4. Met vlinders

Insecten zijn favoriet bij de koningin. Naast kevers en spinnen draagt Máxima ook graag vlinders zoals we hierboven zien. Zo kwam het mooie diertje ook voorbij in Japan. De broche die Máxima draagt komt uit de Stuart Parure en is een gedeelte van de devant de corsage.

Bron: Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Letizia van Spanje neemt een stijlvoorbeeld aan onze eigen koningin Máxima. Pied-de-poule is een ideale print, voor royals.

Letizia kent haar klassiekers, dat toont ze keer op keer. Deze week verscheen ze ten tonele in een prachtige pied-de-poule-design van Hugo Boss. Een jurk die zo bij Máxima in de kast had kunnen hangen.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Letizia (with King Felipe) presiding over the awarding ceremony of the Gold Medals of Merit in the Fine Arts 2017 {Palacio de la Merced Real | Córdoba, Spain | 18 February 2019}. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👗 : Hugo Boss 🧥 : Hugo Boss 👠 : Magrit 👜 : Hugo Boss 💎 : Earrings - Unknown ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . . . . . . . . #SpanishRoyals #SpanishMonarchy #SpanishRoyalFamily #FamiliaRealEspañola #CasaReal #QueenLetizia #ReinaLetizia #Letizia #LetiziaOrtiz #QueenOfSpain #ReinaDeEspaña #Queen #Royalty #Spain #España #OOTD #LOTD #Fashion #StyleOfTheDay #Style #Moda #FashionInspiration #Stylish #Magrit #HugoBoss #Houndstooth

Een bericht gedeeld door 🇪🇸Spanish Royal Family🇪🇸 (@spanish.royals) op

Onze eigen koningin is namelijk ook dól op de klassieke print, in meerdere kleuren. Hangt hij bij jou al in de kast?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in