Ze blaast vandaag (maandag) twaalf kaarsjes uit en bereidt zich stiekem alvast mentaal voor op de middelbare school. Onze twaalf favoriete Alexia-momenten op een rij.

Zomer 2005 - een piepklein prinsjes debuteert

Op vakantie in Tavernelle met oma Beatrix, zomer 2006

Lech, winter 2006 - hier is ze nog rustig...

Een jaar later kon Lech (en de verzamelde pers) het prinsesje niet bekoren

Weer in Tavernelle, ditmaal in 2011 - het eigen persoonlijkheidje komt bovendrijven

De inauguratie van papa Willem-Alexander - relaxmomentje

Tussen haar zusjes in, zomer 2015

Koningsdag 2016 - kopietje van haar moeder

Zomer 2016 - poseren met attitude

Lol met papa - Lech 2017

Koningsdag 2017 - op en top Oranje

Haar meest recente officiële portret - wat een prachtige prinses

Laatste beeld: RVD/Jeroen van der Meyde
Overige beelden: Getty Images

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in