10 Winter Highlights in het Duitse Thüringen

Heb je dit jaar zin om eens op een andere manier actief te zijn tijdens je wintersportvakantie? In de Duitse deelstaat Thüringen is er tijdens de koude maanden genoeg te zien en te doen voor het hele gezin. Wij zetten alvast 10 superleuke winterbelevenissen voor je op een rij! Misschien toch maar een trip naar Thüringen boeken tijdens de voorjaarsvakantie?Thuringen

1. Snowkiten in Schönbrunn

Adrenalinejunkies moeten afreizen naar Schönbrunn. Daar kun je tijdens de wintermaanden namelijk snowkiten. Dat is net zoiets als kitesurfen, maar dan op sneeuw in plaats van water. Over de uitgestrekte weilanden die dan bedekt zijn met een laag sneeuw bind je een snowboard onder, neem je een vlieger in de hand en glijd je over de eindeloos glooiende velden. Niet geschikt voor bangeriken: met een goede wind bereik je een snelheid van 100 kilometer per uur! Wie durft?

2. Langlaufen over de Rennsteig

Langlaufers kunnen hun hart ophalen in het Thüringer Woud. Hier vind je namelijk de Rennsteig - Kamm- en Grenzroute: een 169,3 kilometer lange route die over de kam van het Thüringer Woudgebergte loopt. Over maar liefst 142 kilometer (tussen Ascherbrück (Ruhla) en Brennersgrün (Lehesten)) van deze route kun je tijdens de wintermaanden langlauftochten maken. Het is hiermee de langste, officieel gecertificeerde langlaufroute van Midden-Europa. De Rennsteig varieert in hoogte tussen de 500 en 980 meter. Bind die latten maar vast onder!

Article continues after the ad

3. Schansspringen in Lauscha

Een trip naar de stad Lauscha is ook een aanrader. Hier kun je namelijk een dag- of weekendcursus schansspringen volgen! Dit brengt je ski-skills naar een ander niveau. Letterlijk, want je staat natuurlijk op grote hoogte en vliegt minstens voor een seconde even door de lucht! Uiteraard word je goed begeleid tijdens het oefenen en ga je niet zomaar van de hoogste schans af. Een leuk en spannend uitje voor de hele familie, want de cursus schansspringen is geschikt voor iedereen.

4. Met de sneeuwscooter naar Sonneberg

Sta je weer met beide benen veilig op de grond? Dan is het tijd om door te reizen naar Sonneberg, in het zuiden van Thüringen. Hier kun je namelijk spannende avonturen beleven op een sneeuwscooter. Neem plaats op een van de gevaartes en maak een mooie tocht door het sprookjesachtige winterlandschap. Terwijl je soepel over de sneeuw glijdt heb je bijna het gevoel dat je in Alaska bent, in plaats van in Duitsland!

5. Bobsleeën in Oberhof

In het skiresort Oberhof kun je meer doen dan alleen skiën en snowboarden van de lange helling van de Fallbach. Je kunt hier in een viermansbob springen en met hoge snelheid de 900 meter lange bobbaan afgaan. Onder begeleiding van een professionele piloot neem je met z’n drieën in de bobslee voor junioren plaats. Je bereikt soms zelfs snelheden van 95 kilometer per uur bij een gemiddelde helling van 9,2%. Met wie ga jij deze spannende tocht doen?

6. Afdalen van de Masserberg

Ook voor doorgewinterde klassieke wintersportliefhebbers heeft Thüringen genoeg te bieden. De Masserberg is tijdens de koude maanden bedekt met een laag sneeuw en vormt hierdoor de ideale afdaling voor een prachtige ski- of snowboardtocht. De met sneeuw bedekte naaldbomen zorgen voor een sprookjesachtig decor, dat vooral tijdens een mooie langlauftocht ervaren kan worden. Na een intensieve dag schuif je in het gezellige dorpje aan bij één van de restaurants voor een stevige maaltijd onder het genot van een echt Duitse biertje.

7. Ice-rafting in Oberhof

Oberhof biedt nog meer outdooractiviteiten voor thrillseekers. Van rafting hebben we allemaal weleens gehoord: met een grote opblaasboot een wild stromende rivier af varen. In Oberhof kun je dit ook doen, maar dan in hartje winter, onder ijskoude omstandigheden. Tijdens deze spannende tocht is het de bedoeling dat je met z’n tienen over een lengte van 1100 meter met 70 kilometer per uur 14 bochten heelhuids bedwingt. Nu nog zorgen dat je er niet tussendoor uitvalt… Adrenalinekick gegarandeerd!

8. Spannende husky-belevenissen

Wie houdt er nu niet van pluizige husky’s? In Thüringen worden verschillende activiteiten met deze viervoeters georganiseerd: van gezellige knuffeluurtjes waar vooral kinderen (of volwassen kinderen) de tijd van hun leven hebben, tot echte safari’s door het winterlandschap. Vooral dat laatste is een echte aanrader: want terwijl jij wordt voorgetrokken door een roedel honden trekt het prachtige landschap aan je voorbij. Zorg dat je dit niet mist!

9. IJsklimmen

Bergbeklimmers opgelet! In Thüringen kun je tijdens de wintermaanden ook je skills oefenen. Dit keer niet op ruige rotspartijen, maar op koude ijsformaties. In de winter bevriezen de watervallen in de regio namelijk en dit is de uitgelezen kans om met stijgbeugels en ijspickels het natuurgevaarte te trotseren. Vooral in Tambach-Dietharz, in de buurt van de stad Eisenach, kunnen avonturiers aan de slag. Misschien een open deur, maar ervaring met bergbeklimmen is een must.

10. Kamperen in de winter

Ook voor overnachtingen heeft Thüringen genoeg opties. Misschien krijg je het al koud bij het idee, maar toch is kamperen in de winter in deze regio een magische en romantische ervaring. De wintercampings zijn uitgerust met luxueuze faciliteiten als sauna’s en restaurants. Na een dag winterpret kun je dus heerlijk opwarmen in de hete sauna om vervolgens in je warme slaapzak te kruipen. En wat is er nu beter dan wakker worden met een uitzicht op de met sneeuwbedekte naaldbomen terwijl je de frisse winterlucht inademt? Maak je klaar om het Thüringer Woud écht van dichtbij te beleven.

Website

www.vakantie-thuringen.nl

Bron: CityZapper®