De beste insider tips voor een onvergetelijk verblijf

Vlieland staat onder andere bekend om haar knusse dorpse karakter, mooie uitgerekte zandstranden en gezellige Dorpsstraat. Maar er is veel meer te zien, doen en ontdekken op het autoluwe Waddeneiland. Mirjam Westers, mede-eigenaar van Badhotel Bruin en winkel Oversea is geboren en getogen op Vlieland. Ontdek de nog onbekende pareltjes van het eiland aan de hand van haar bucketlist, met persoonlijke tips van de mooiste adresjes tot de meest bijzondere to do’s. Kortom, de beste insider tips voor een 24/7 island trip!

Ga niet naar huis zonder…

“Een zeehondentocht. Dit is een hele bijzondere ervaring, je vaart eerst met 75 kilometer per uur over het water richting de zeehonden. Zodra ze in de buurt komen, nemen ze snelheid terug zodat de zeehonden niet worden gestoord. Terwijl de boot rustig langs de zandplaat vaart, kun je in alle rust foto's maken of genieten van het uitzicht.”

De ultieme rustplek van het hele eiland is…

“De wellness & spa van Badhotel Bruin, deze kun je afhuren. Start sportief met baantjes trekken in de zwemspa met tegenstroom, om vervolgens volledig te ontspannen in de aangrenzende jacuzzi, sauna of relax ruimtes. Op de veranda staan comfortabele ligstoelen, ideaal om te genieten van een heerlijk healthy drankje in de buitenlucht. In de beautysalon Bruisend geniet je van een ontspannende massage of gezichtsbehandeling. Na afloop voel je je weer helemaal opgeladen.”

Article continues after the ad

Je ziet het hele eiland in één dag door…

“Een “rondje eiland” te doen, dit is de fietsroute waarmee je langs de mooiste plekjes van het eiland komt. Je moet wel getrainde benen hebben want het is een route van bijna 25 kilometer.”

Dit moet je geproefd hebben bij restaurant Bravoure…

“De sushi van Noorzeekrab. Dit is een samenkomen van diverse smaken van komkommer, wakame sesam, yuzu, radijs, wasabi, Noorzeekrab en tonijn. Een andere favoriet is de de truffel risotto met morilles, cantharel, asperges, truffel en parmazaan.”

Voor het mooiste uitzicht over het eiland, de Noordzee en Waddenzee…

“Bezoek je de vuurtoren. Dit is een behoorlijke klim, maar zeker de moeite waard! De vuurtoren van Vlieland ligt op het 40 meter hoge Vuurboetsduin net buiten het dorp Oost-Vlieland. De vuurtoren zelf is slechts 18 meter. Zodra het donker wordt, gaat het licht van de vuurtoren schijnen. De vuurtoren van Vlieland is 2 seconden aan, 2 seconden uit.”

Wat je moet drinken als je op Vlieland bent is…

“Een Vlielandse kir, dit is cranberry juice met prosecco. En voor een zomerse dag is het heerlijk om een glas Bandol rosé te drinken op het terras.”

De fijnste herinnering voor thuis vind je bij…

“De winkel Oversea Vlieland. Ze hebben leren armbandjes waar teksten van Vlieland in staan gegraveerd. Deze teksten staan ook op het strand, afkomstig van het bandenspoor van de Vliehors Expres. Ook mooi is een zilveren armbandje waar een afdruk van het eiland Vlieland in staat.”

Over Badhotel Bruin

Bij Badhotel Bruin in de Dorpsstraat vind je charmante basic kamers, luxe Hästens suites, gezellige familiekamers, de Library suite en ruime appartementen. Topchef Raymond Venmans van restaurant Bravoure staat dagelijks voor zijn gasten klaar met gastronomische verrassingen en voor wie de volgende dag de gezondere toer op wil kan er een suikervrije hightea in de Riviera Lounge geregeld worden. Kom na een dag buiten tot rust in de intieme Wellness ruimte van het hotel. Op Vlieland geniet je gewoon nét een beetje extra van Nederland.

www.vlieland.net