Nu de dagelijkse warme chocomel off-limits is, omdat je aan je goede voornemen moet denken, wil je nog maar een ding: onder je deken verdwijnen tot de lente begint. Niet doen! Pak je koffer en ga op citytrip naar een van de vijf gelukkigste steden van Europa. Ben je zo weer vrolijk.

Zürich, Zwitserland


In Zwitserland eet men jaarlijks elf kilo chocolade per persoon! Niet gek dat dit een vrolijk volk is. Ga voor je eigen welverdiende dosis geluk naar Zürich en bezoek de oorspronkelijke Lindt- en Sprüngli-fabriek (de eerste chocoladefabriek), en doe vooral mee aan de chocoladeproeverij (goede voornemens komen wel weer in 2018). De perfecte remedie tegen je winterdip. Zürich kent nog veel meer hotspots, zoals de botanische tuinen, de oude binnenstad en het Kunsthaus. Genoeg om van te genieten.

 

München, Duitsland


Het hoogtepunt van het jaar is voor de Münchenaren het Oktoberfest, maar ook na dit bierfeest zijn de bewoners van de stad erg tevreden over de Beierse gezelligheid. De groene stad heeft als must-see de Engelse tuinen. Maar ook het Middeleeuwse plein Marienplatz wil je niet overslaan. Net als de biertuinen en traditionele braustuben (eettentjes) die je op elke hoek van de straat vindt.

 

3. Oslo, Noorwegen


De Noren hebben geen zon nodig om gelukkig te zijn. Maar liefst 99% van de Osloërs is blij in de Noorse hoofdstad te wonen. De stad lijkt dan ook van alle markten thuis: hier kun je genieten van prachtige natuur, hippe winkelstraten en toprestaurants. Dat de zon in de winter slechts zes uur per dag schijnt, neemt iedereen op de koop toe.

 

2. Reykjavik, IJsland

Vooral de kleinschaligheid en omringende natuur maakt de hoofdstad van IJsland aantrekkelijk. Geniet van de bruisende straatjes, de sprookjesachtige muziek en van een duik in de Blue Lagoon. Prima oplossingen tegen de winterblues. Een nadeel van Reykjavik: je shopt er hoogstwaarschijnlijk té veel foute wollen truien.

 

Aalborg, Denemarken


Geen idee wat de Scandinaviërs precies doen, maar het werkt! Het Deense Aalborg is de gelukkigste stad van Europa. De stad heeft een mooie haven, veel bijzondere gebouwen en kleurrijke straatjes. Er is volop te doen: bezoek exposities, concerten, parken, de dierentuin en de winkelstraatjes. In Aalborg zul je je niet vervelen.

Bron: Zoover