Zodat nieuwelingen ook optimaal kunnen genieten

Heeft u weleens overwogen om te gaan cruisen?

cruisevakantie
cruisevakantie

Omringt door water, dat kan helemaal nieuw voor u zijn. Waar moet u aan denken of wat neemt u toch mee? Daarom hebben wij hier tips van de cruisepro’s van Costa:

Kies een cruise die bij u past

De keuze in cruiseland is groot. Kijk daarom goed wat voor schip, rederij of type cruisereis bij u past. Een groot schip met veel faciliteiten of en kleiner, intiemer schip? Een formele ambiance of meer een clubgevoel? Een schip gericht op families of juist niet?

Begin met een korte cruise

Bent u nog niet volledig overtuigd of een cruise geschikt is of voldoet aan uw vakantiewensen, dan is een mini-cruise een goede optie. De drie- tot vijfdaagse minicruises zijn ideaal: een mix van city, wellness en relax in het westelijke Middellandse Zeegebied. Vertrek bijvoorbeeld vanuit het Italiaanse Savona en aanmeren bij Barcelona en Marseille. Bij meer dagen kunt u ook voet aan wal zetten op Ibiza en Mallorca.

Ga voor uw ideale hut

Wie denkt dat alle hutten op een schip hetzelfde zijn, heeft het mis. Afhankelijk van uw budget, kunt u een kamer huren die past bij uw cruisebeleving. Een binnenhut is weliswaar goedkoper, maar biedt geen zeezicht. Een buitenhut heeft een patrijspoort, een raam en soms een balkon en dus horizon. Kiezen voor een luxe suite kan bijvoorbeeld ook.

Met all Inclusive en deals kunt u besparen

Bij sommige rederijen geldt dat het verblijf op basis van volpension is en activiteiten van de sport- en wellnessfaciliteiten tot aan het entertainment zijn inbegrepen. Voor de bijkomende kosten zijn vaak aantrekkelijke pakketten beschikbaar, denk aan social media- of drankpakketten. Ook hutprijzen variëren naarmate meer inbegrepen is en in het algemeen geldt: hoe eerder u boekt, hoe meer u bespaart.

Pak de trap  en sport

Bij cruisen hoort lekker eten en drinken; van versbereide viergangenmenu’s, dessertbuffets, huisgemaakte pizza’s tot gastronomische diners op sterrenniveau. Laat de lift staan en neem standaard de trap om al dat lekkers te compenseren. Nog beter is om af en toe een sportrondje te doen. Terwijl de cruise rustig doorvaart kunt u hard aan het werk op de fitnesapparaten, de voetbal- en tennisbaan of kunt u pilates beoefenen.

Sneller in- en uitchecken

Tegenwoordig kunt u tijd besparen door de web check-in. Thuis online inchecken is eenvoudig en veilig. Activeer binnen 24 uur na aankomst aan boord de betalingswijze of betaal de rekening op de een na laatste dag zodat u ‘s ochtends voor het uitschepen niet in de rij staat bij de Customer Service desk

Safety en gezondheid first

Veiligheid is een belangrijk item. Zo moet u, voordat u vertrekt uit de thuishaven, verplicht de Safety Drill bijwonen. In zwemvest gehuld, krijgt u de veiligheidsinstructies. Zorg er verder voor dat u zelf gezond en veilig reist. Deining voelt u nauwelijks op een groot cruiseschip, maar krijgt u toch last van reisziekte dan helpt: frisse lucht (naar buiten!), voldoende water drinken, focussen op de horizon, groene appels eten en als dat niet genoeg is: een medicijn als Dramamine.

Zie meer op de bestemmingen die je aandoet

Aan boord valt van alles te beleven, maar in de steden waar u aanmeert ook. Costa Cruises biedt op alle bestemmingen excursies met professionele, lokale gidsen. Op eigen houtje iets ondernemen, kan natuurlijk ook. Zorg dan dat u een plan hebt en weet hoeveel tijd u heeft. Zorg er altijd voor dat u het noodnummer van de maatschappij in uw telefoon hebt staan voor het geval dat u toch het schip heeft mist.

Relax!

Eenmaal aan boord heeft u alle tijd van de wereld - hét moment voor een bezoek aan de spa. Probeer bijvoorbeeld het exclusieve Samsara Spa wellnessconcept met stoombaden, saunacabines, thalassobaden, luxe gezichtsbehandelingen en massages. Ook een kappersbezoek, een nageltreatment en zelfs een tandenbleeksessie behoren tot de mogelijkheden.

 

Bron: Costa Cruises

Bewaren