DresdenAls wij denken aan Dresden denken we gelijk aan de Frauenkirche, Semperoper en Goldener Reiter. Het zijn deze iconische gebouwen en monumenten die de stad op de kaart hebben gezet. Maar wat is er nog meer te doen in deze Duitse stad.

Dresden

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen en ligt direct aan de rivier de Elbe. Berucht is de barokke en rococoarchitectuur van de stad, die het ook de bijnaam Elbflorenz (Florence aan de Elbe) opleverde. Van 1949 tot 1990 maakte Dresden deel uit van de DDR. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar getroffen door bombardementen van de geallieerden en zijn monumenten als de Frauenkirche en de Semperoper hier een herinnering aan. Ook de Zwinger, het Residenzschloss en de Brühlsche Terrasse zijn bezienswaardigheden die jaarlijks veel bezoekers trekken.

Kunst en Cultuur

- Moderne kunst in het Albertinum
- Europese meesterwerken in het Gemäldegalerie Alte Meister
- Lucht- en scheepvaart in het Verkehrsmuseum
- Semperoper, dé staatsopera van Saksen
- Musikfestspiele

Article continues after the ad

Shoppen

Maar ook voor shoppen is deze stad een goede plek. Er zijn vele shoppingplekken zoals de Prager Strasse, een van de meest geliefde shoppingstraten van Duitsland, en de Kunsthofpassage met kleine boetiekjes en antiekwinkels.

KLM

Vanaf 17 mei zal de KLM dagelijks vanaf Amsterdam naar Dresden vliegen. Vanaf € 99,- voor een retour.
Voor informatie: www.klm.nl

Bron: Cityzapper